Hozzávalók
- 40 g extra szűz olívaolaj
- néhány friss zsálya levél
- 100 g hagyma, negyedekre vágva
- ½ zellerszár, darabokra vágva
- 180 g zeller, darabokra vágva (3 cm)
- 2 zöld alma, nyolcadokra vágva
- 3 szál friss kakukkfű,
csak a levelei - 800 g víz
- 1 ek ételízesítő paszta, házi készítésű, vagy
- 1 zöldségleves kocka
- 1 tk só
- 1 csipet őrölt feketebors
- 100 g tejföl
Elkészítés
- Tegyen 20 g olívaolajat és a zsálya leveleket a keverőedénybe, dinsztelje 3 p/120 °C/1-es fokozaton.
Szedje ki egy tálkába, és tegye félre.
- Tegyen 20 g olívaolajat, a hagymát, és a zellerszárat a keverőedénybe, aprítsa 5 mp/5-ös fokozaton, dinsztelje
5 p/120 °C/1-es fokozaton.
- Adja hozzá a darabolt zellert, almát és kakukkfű leveleket, dinsztelje 3 p/120 °C/1-es fokozaton.
- Adja hozzá a vizet, ételízesítő pasztát, sót, borsot, főzze 20 p/100 °C/1-es fokozaton, majd keverje 1 p/5-10-es fokozaton, fokozatosan emelve a sebességet.
- Adjon hozzá 50 g tejfölt, és krémesítse 5 mp/4-es fokozaton. Tálalja egy kevés tejföllel a tányérok tetején, és díszítse a dinsztelt zsálya levelekkel.