394.02
2017-02-14

Hozzávalók

  • 40 g extra szűz olívaolaj
  • néhány friss zsálya levél
  • 100 g hagyma, negyedekre vágva
  • ½ zellerszár, darabokra vágva
  • 180 g zeller, darabokra vágva (3 cm)
  • 2 zöld alma, nyolcadokra vágva
  • 3 szál friss kakukkfű,
    csak a levelei
  • 800 g víz
  • 1 ek ételízesítő paszta, házi készítésű, vagy
  • 1 zöldségleves kocka
  • 1 tk só
  • 1 csipet őrölt feketebors
  • 100 g tejföl

Elkészítés

  1. Tegyen 20 g olívaolajat és a zsálya leveleket a keverőedénybe, dinsztelje 3 p/120 °C/1-es fokozaton.
    Szedje ki egy tálkába, és tegye félre.
  1. Tegyen 20 g olívaolajat, a hagymát, és a zellerszárat a keverőedénybe, aprítsa 5 mp/5-ös fokozaton, dinsztelje
    5 p/120 °C/1-es fokozaton.
  1. Adja hozzá a darabolt zellert, almát és kakukkfű leveleket, dinsztelje 3 p/120 °C/1-es fokozaton.
  1. Adja hozzá a vizet, ételízesítő pasztát, sót, borsot, főzze 20 p/100 °C/1-es fokozaton, majd keverje 1 p/5-10-es fokozaton, fokozatosan emelve a sebességet.
  1. Adjon hozzá 50 g tejfölt, és krémesítse 5 mp/4-es fokozaton. Tálalja egy kevés tejföllel a tányérok tetején, és díszítse a dinsztelt zsálya levelekkel.

Leave a comment