365.01
2015-11-29

Hozzávalók

  • 30 g olívaolaj, plusz egy kevés a kiolajozáshoz
  • 70 g natúr pörkölt földimogyoró
  • 80 g cheddar sajt
  • 5 ág friss kakukkfű levele
  • 1 tk szárított élesztő, vagy 20 g friss élesztő
  • 140 g tej, plusz egy kevés a megkenéshez
  • 330 g finomliszt, plusz egy kevés a lisztezéshez
  • 1 db tojás
  • ½ tk finom tengeri só
  • 6 db magozott fekete olívabogyó szeletelve (2mm)

Elkészítés

  1. Olajozzon ki egy nagy tálat, és tegye félre.
  2. Tegye a földimogyorót, a sajtot, a kakukkfűlevelet a keverőedénybe, és aprítsa 10mp/6-os fokozaton. Szedje ki egy tálba, és tegye félre.
  3. Tegye az élesztőt, a tejet a keverőedénybe, és melegítse 3p/37˚C/1-es fokozaton.
  4. Adja hozzá a lisztet, az olajat, a tojást, a sót, a félretett földimogyorós keveréket, majd dagassza
    2p/orlo fokozaton. A spatulával kaparja le a keverőedény oldalát, és ismételten dagassza 30p/orlo fokozaton. Borítsa ki a tésztát, kézzel formázza össze, és tegye az előkészített tálba, majd takarja le folpackkal, és meleg helyen hagyja kelni 40 percig.
  5. Melegítse elő a sütőt 180˚C-ra. Béleljen ki két tepsit sütőpapírral.
  6. Lisztezett felületen nyújtsa ki a tésztát 5mm vastagságúra. Tésztaszaggatóval, vagy késsel vágjon ki szellem alakú formákat (kb. 10 x 6 cm). Gyúrja össze a megmaradt széleket, és ismételten vágjon szellemformákat belőle, addig ismételve ezt, amíg a tészta el nem fogy.
  7. Helyezze a szellemformákat az előkészített tepsikre, kenje meg tejjel, és nyomjon két szelet olívabogyót a szemek helyére.
  8. Süsse 10-15 percig (180˚C). Tálalja melegen vagy hidegen.

Leave a comment