365.65

Paul – a pizzakő

Szeretne igazi olasz, éttermi minőségi pizzát készíteni otthonában? Mintha most vette volna ki a kemencéből? Mostantól ez sem akadály többé!

Az új pizzakő a legjobb választás, ha vékony, vagy vastag tésztájú pizzát, kekszet, vagy bármilyen ropogtatni valót szeretne készíteni.

Méretek: 38 cm x 30 cm x 0,5 cm

22.10Ft

Cikkszám: 72080 Kategória: Termék azonosító:5087

Leírás

Használati útmutató

Az edények természetes anyagból és módon készültek. Ezáltal mivel kézzel készültek, a gondos kidolgozásuk során keletkezhetnek apró hibák, mint például egyenetlen felületek vagy hibák a fényezésen, de ezek teszik az edényeket egyedivé.

Az első használat előtt:

Mossa át az edényeket meleg vízzel (mosószer használata nélkül) és hagyja a levegőn száradni. Kenje át zsírral vagy olajjal, de ne használjon extra szűz olívaolajat vagy sütőolaj spray-t.

Használat:

Minden edény 230 Celsius fokig hőálló és alkalmas olyan sütési funkciókra, mint az alsó és felső sütés, légkeveréses sütés, illetve a konvekciós sütőkhöz is. Ne tegye ki az edényt közvetlen hőnek (pl: grill vagy más sütési felület). Nem használható mikrohullámú sütőben. Az idő folyamán a használat eredményeként egy természetes védőréteg jön létre. Ezt a folyamatot felgyorsíthatja, ha a kezdetekben több olajos étel elkészítésére alkalmazza az edényeket. A kialakult természetes réteg megváltoztathatja a fényezett felület kinézetét is. Az edényekben az étel szeletelése nem ajánlott, mivel roncsolódhat a felület és a kések is megtompulhatnak.

Ápolás és védelem:

Az edények mosogatógépben nem tisztíthatóak. A kialakult természetes borítás megőrzésének érdekében ne használjon különféle mosogatószereket. Tisztítsa őket meleg vízzel és mosogatószivaccsal alaposan mossa át. A makacs étel maradékok eltávolítása előtt áztassa meleg vízben az edényt. Mosogatás után hagyja jól szellőző helyen száradni és csak teljesen száraz állapotban tegye el. A Betty edényt mindig külön tárolja a fedéltől.

Biztonsági előírások és óvintézkedések a használathoz:

• Győződjön meg róla, hogy az edény felszínének 2/3-a fedett. Mindig egyenletesen oszlassa el az ételt.

• Ne használja az edényeket fagyasztott étel melegítésére. Mindig olvassza ki az ételt sütés előtt.

• Az edények nem alkalmasak étel tárolására.

• Ne melegítse elő az edényeket. • Ne hagyja, hogy az edény közvetlenül érintkezzen a sütő oldalaival vagy ajtajával.

• Kerülje az extrém hőingadozást.

Hagyja szobahőmérsékletre kihűlni az edényeket mielőtt folyadékot tölt bele (mosogatás előtt is) •

Ne használja az edényt közvetlen a grill felületen vagy más közvetlen hőforráson (pl főzőlap)

• Használjon hőálló kesztyűt ha a forró edényhez nyúl. • Csak hőálló felületekre helyezze a forró edényt.

• Az érzékeny felületekre tegyen egy hőálló védőréteget (pl kerámia konyhai lap) mielőtt az edényt ráhelyezi a karcolások megelőzése érdekében.

• A kerámia edények törékenyek. A sérült részek lehetnek hegyesek. Amennyiben megsért ne folytassa a használatát.