359.27

Ismerje meg Ön is a TM6 legújabb kiegészítőjét!

A késburkolat nemcsak a TM6-os készülékhez használható hanem a TM5-höz is.

A késburkolat a főzött anyag keverőkéssel való érintkezését akadályozza meg. A párolókosár helyett használható egyes recepteknél, így nagyobb mennyiségben készíthető el az adott étel. Ezáltal gond nélkül tud Thermomix készülékével alacsony hőmérsékleten és hosszú ideig főzni (lassú főzés, szuvidálás). Ezekkel a főzési módokkal a húst és a halat szaftosra és omlósra készítheti, továbbá megőrzi a zöldségek vitamin és ásványi anyag tartalmát, valamint a színét. Az élelmiszerek íze a kíméletes elkészítéssel még intenzívebb lesz.

 

A szuvidálás esetén az élelmiszereket (pl. húst, halat vagy zöldséget) vákuumozott tasakba helyezzük, és egyenletes kevergetés közben alacsony hőmérsékleten vízfürdőben főzzük meg. A cél az, hogy az étel hozzávalóit a vízen keresztül a kívánt maghőmérsékletre melegítsük. A késburkolat óvja a tasakot, és ezáltal a főzött élelmiszert is a keverőkéssel való érintkezéstől. 

A lassú főzés esetében ezzel szemben az élelmiszereket közvetlenül a folyadékban főzzük meg. így a fűszerek és aromák ízei intenzíven érvényesülhetnek. A kíméletes főzési mód megakadályozza, hogy odaégjen az étel, a késburkolat pedig megakadályozza, hogy a keverőkés felaprítsa a főzött hozzávalókat. 

Ön is szeretné Thermomix gyűjteményét a késburkolattal kiegészíteni? A vásárláshoz kattintson ide. 

Leave a comment