364.65

Ízek, illatok és színek kavalkádja.
Ezzel jellemezhetjük legjobban az ifjúsági szakácsverseny nemzeti válogatóját, melyet 24. alkalommal rendezett meg a Chaine Egyesület 27 év alatti ifjú szakácsok részvételével. A győztes Dalnoki Bencének, a Stand étterem szakácsának gratulálunk, ő képviselheti hazánkat szeptemberben a kanadai világbajnokságon. Akács István, az Onyx étteremből második helyezést, Csillag Richárd, a Kistücsök étteremből harmadik helyezést ért el.

3 óra, 3 fogás, 4 főre.
Megadott alapanyagként mangalica szűz és szalonna, meglepetésként pedig makréla, cukkini, grapefruit és fehércsokoládé. Ezekből álmodták meg a résztvevők az alkotásaikat. A döntésnél nemcsak az ízek és a látvány harmóniája, de az alapanyagok gazdaságos felhasználása, a tisztaság és az időtakarékosság is számított. A verseny rangját jelzi, hogy a konyhai és a kóstoló zsűriben olyan neves séfek foglaltak helyet, mint Ray Ráchel, Barka Áron, Tiago Sabarigo, Szulló Szabina, Tóth Ágnes, Ádám Csaba, Bicsár Attila, Hamvas Zoltán, Nyíri Sándor, Pesti István, Pochner Ádám és Rácz Krisztián. A verseny technikai igazgatója Győrffy Árpád, helyettese – korábbi vendégséfünk, a Thermomix nagy rajongója – Pereszlényi Alexandra volt.

Leave a comment