Hozzávalók
Csirke
- 60 g cukkini, darabokra vágva
(3 cm) - 60 g paprika (piros színű), felkockázva
- 100 g krémsajt
- ¼ tk őrölt bazsalikom
- 1 tk finom szemű tengeri só, plusz egy csipet
- 2 csipet frissen őrölt feketebors
- 4 db nagyobb csirkemell
- 600 g víz
Paradicsomszósz
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 g hagyma, negyedelve
- 10 g olívaolaj
- 400 g darabolt paradicsom, konzerv
- 2 csipet őrölt cayenne bors
- 1 csipet cukor
- ½ tk őrölt bazsalikom
- ½ tk őrölt feketebors
- ½ tk finom szemű tengeri só
- 5 g friss bazsalikom levél, a díszítéshez
Elkészítés
Csirke
- Tegye a cukkinit és a paprikát a keverőedénybe, aprítsa 6 mp/4-es fokozaton.
- Adja hozzá a krémsajtot, a szárított bazsalikomot, sót, egy csipet borsot, keverje 5 mp/3-as fokozaton. Szedje ki egy tálba, és tegye félre.
- Vágjon zsebet mindegyik csirkemellen. Töltse meg a zsebeket 1 púpozott ek krémsajtos keverékkel. Sózza, borsozza a csirkemelleket, és szükség szerint szúrja össze fogpiszkálóval, majd helyezze el a Varoma tálban.
- Öntse a vizet a keverőedénybe, illessze a lezárt Varomát a helyére, és párolja 25–30 p/Varoma/1-es fokozaton, amíg a csirke megpuhul. Tegye félre a Varomát, ürítse ki a keverőedényt.
Paradicsomszósz
- Tegye a fokhagymát a keverőedénybe, aprítsa 5 p/7-es fokozaton.
- Adja hozzá a hagymát, az olajat, aprítsa 5 mp/5-ös fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le az edény aljára, majd dinsztelje 2 p/100°C/ fokozaton.
- Adja hozzá a konzerv paradicsomot, a cayenne borsot, szárított bazsalikomot, a feketeborsot és a sót, főzze 4 p/100°C/ fokozaton.
Tálalja a töltött csirkét a paradicsomszósszal, díszítse friss bazsalikom levéllel.
Tipp:
Ahhoz, hogy egy komplett ételt kapjon, tegyen 400 g szeletelt burgonyát a párolókosárba, és főzze meg egyidejűleg, mialatt a hús a Varomában párolódik.
1 Comment
Nagyon finom és gyorsan elkészül.