393.76
2016-04-24

Hozzávalók

Csirke

  • 60 g cukkini, darabokra vágva
    (3 cm)
  • 60 g paprika (piros színű), felkockázva
  • 100 g krémsajt
  • ¼ tk őrölt bazsalikom
  • 1 tk finom szemű tengeri só, plusz egy csipet
  • 2 csipet frissen őrölt feketebors
  • 4 db nagyobb csirkemell
  • 600 g víz

Paradicsomszósz

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 100 g hagyma, negyedelve
  • 10 g olívaolaj
  • 400 g darabolt paradicsom, konzerv
  • 2 csipet őrölt cayenne bors
  • 1 csipet cukor
  • ½ tk őrölt bazsalikom
  • ½ tk őrölt feketebors
  • ½ tk finom szemű tengeri só
  • 5 g friss bazsalikom levél, a díszítéshez

Elkészítés

Csirke

  1. Tegye a cukkinit és a paprikát a keverőedénybe, aprítsa 6 mp/4-es fokozaton.
  2. Adja hozzá a krémsajtot, a szárított bazsalikomot, sót, egy csipet borsot, keverje 5 mp/3-as fokozaton. Szedje ki egy tálba, és tegye félre.
  3. Vágjon zsebet mindegyik csirkemellen. Töltse meg a zsebeket 1 púpozott ek krémsajtos keverékkel. Sózza, borsozza a csirkemelleket, és szükség szerint szúrja össze fogpiszkálóval, majd helyezze el a Varoma tálban.
  4. Öntse a vizet a keverőedénybe, illessze a lezárt Varomát a helyére, és párolja 2530 p/Varoma/1-es fokozaton, amíg a csirke megpuhul. Tegye félre a Varomát, ürítse ki a keverőedényt.

 

Paradicsomszósz

  1. Tegye a fokhagymát a keverőedénybe, aprítsa 5 p/7-es fokozaton.
  2. Adja hozzá a hagymát, az olajat, aprítsa 5 mp/5-ös fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le az edény aljára, majd dinsztelje 2 p/100°C/ fokozaton.
  3. Adja hozzá a konzerv paradicsomot, a cayenne borsot, szárított bazsalikomot, a feketeborsot és a sót, főzze 4 p/100°C/ fokozaton.

Tálalja a töltött csirkét a paradicsomszósszal, díszítse friss bazsalikom levéllel.

 

Tipp:

Ahhoz, hogy egy komplett ételt kapjon, tegyen 400 g szeletelt burgonyát a párolókosárba, és főzze meg egyidejűleg, mialatt a hús a Varomában párolódik.

1 Comment

Leave a comment