Szicíliai saláta | Vorwerk Thermomix (Minikonyha)

Szicíliai saláta

mkadmin
A recept szerzője:
35 perc
Előkészítés: 5 perc | Főzés: 30 perc | Adagok száma: 4 adag

Hozzávalók

  • 400 g lilahagyma (vagy rózsaszín Tropea hagyma), vékonyra szeletelve
  • 50 g vörösborecet
  • 1000 g friss garnélarák, hámozva, megtisztítva
  • 1 db citrom, lehetőleg bio, szeletelve
  • 1000 g víz
  • 1 tk
  • 400 g koktélparadicsom, félbe vágva
  • 20 g friss petrezselyem, csak a levelek, megmosva és szárítva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 g extra szűz olívaolaj
  • 1 csipet őrölt fehér bors

Elkészítés

  1. Tegye a hagyma szeleteket egy tálba, locsolja meg a vörösborecettel, és tegye félre.
  2. Tegye a garnélarákokat a Varoma tálba 3 szelet citrommal. Zárja le a Varoma tálat a fedelével, és tegye félre.
  3. Öntse a vizet, egy csipet sót és egy szelet citromot a keverőedénybe, és illessze a Varomát a helyére. Főzze a rákokat 15 p /Varoma/1-es fokozaton. Óvatosan vegye le a Varoma fedelét, és tegye a Varoma tál alá, hogy ne csöpögjön. Szedje ki a rákokat egy tányérra, és tegye félre. A főzővizet hagyja a keverőedényben.
  4. Csöpögtesse le az ecetet a hagymáról, és helyezze a Varoma tálcára. Illessze a Varomát a helyére, és párolja a hagyma szeleteket 5 p/Varoma/1-es fokozaton.
  5. Amikor megfőtt, óvatosan vegye le a Varoma fedelét, és tegye a Varoma tálca alá. Helyezze el a hagymát adagonként egy-egy tányéron, ossza el rajtuk a paradicsomot, és végül a rákokat.
  6. Tisztítsa meg, és törölje szárazra a keverőedényt. Tegye a keverőedénybe a petrezselymet és a fokhagymát, aprítsa 5 mp/7-es fokozaton.
  7. Szórja az aprított keveréket a rákokra, locsolja meg olívaolajjal, és fűszerezze egy tk sóval, borssal. Díszítse néhány szelet citromkarikával, és tálalja.
Kategória:

Írjon értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

1 2 3 4 5

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. A weboldal használatához kérjük, engedélyezze ezt az OK gombra kattintással. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close