Sushi füstölt kardhallal | Vorwerk Thermomix (Minikonyha)

Sushi füstölt kardhallal

mkadmin
A recept szerzője:
25 perc
Előkészítés: 25 perc | | Adagok száma: 4 adag

Hozzávalók

  • 800 g víz
  • 1 kk nagyszemű tengeri só
  • 200 g rizs (12-14 perc főzési idejű)
  • 8 db friss snidling szál, megmosva és finoman felaprítva
  • 1 db citrom (lehetőleg bio) kifacsart leve
  • 40 g céklalé
  • 5 db préselt, szárított alga lap
  • 5 szelet kardhal (konyhakész, füstölt)
  • sushi gyömbér, ízlés szerint
  • szójaszósz, ízlés szerint
  • wasabi szósz, ízlés szerint

Elkészítés

  1. Tegye a keverőedénybe a vizet és a sót, és forralja fel 8 perc/100 °C/1-es fokozaton.
  2. Adja hozzá a rizst, és főzze 13 perc/100 °C/visszaforgato/1-es fokozaton. Szűrje le a rizst, és válassza szét egyenlően két külön edénybe.
  3. Az egyik adag rizst keverje össze a citromlével és az összevágott snidlinggel, a másik adaghoz adja hozzá a céklalevet, és keverje jól össze.
  4. Egy sushi tekerő gyékényen állítsa össze a sushit. Terítsen ki egy alga lapot, rá egy rész fehér rizst, egy rész halat, és a végére egy rész céklás rizst.
  5. Tekerje fel óvatosan, de határozottan a sushit, hogy mindenhol egyenletes legyen. Ismételje addig, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
  6. Egy hosszú pengéjű késsel szeletelje fel a sushit, és tálalja a gyömbérrel vagy szójaszósszal.

Írjon értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

1 2 3 4 5

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. A weboldal használatához kérjük, engedélyezze ezt az OK gombra kattintással. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close