Spárga quiche | Vorwerk Thermomix (Minikonyha)

Spárga quiche

mkadmin
A recept szerzője:
1 óra 10 perc
Előkészítés: 30 perc | | Adagok száma: 8

Hozzávalók

Tészta

  • 130 g vaj, darabokra vágva, plusz a kivajazáshoz
  • 20 g parmezán vagy más kemény sajt
  • 200 g liszt, plusz a kilisztezéshez
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • 300 g szárított bab, borsó, nehezéknek a sütéshez

Töltelék és összeállítás

  • 500 g víz
  • 2 tk só
  • 1 csipet cukor
  • 1000 g zöld spárga, alsó harmada levágva, darabokra vágva
  • ½ csokor petrezselyemzöld
  • 4 tojás
  • 100 g tejföl
  • 50 g tejszín
  • 4 szelet főtt sonka, kockára vágva

Elkészítés

  1. Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra. Vajazzon ki egy (28 cm átmérőjű) tortaformát.
  2. Tegye a sajtot a keverőedénybe, reszelje 5 mp/10-es fokozaton.
  3. Adja hozzá a lisztet, vajat, tojást, sót, és dagassza
    30 mp/orlo (*30 mp/ust/orlo) fokozaton.
  4. Nyújtsa ki a tésztát lisztezett felületen (lásd:Tanács), tegye a kivajazott sütőformába úgy, hogy az oldalainál kb. 2,5 cm-es pereme legyen, majd szurkálja körbe a tésztát egy villával, és takarja le sütőpapírral. Borítsa be a megtöltött és papírral kibélelt formába a sütéshez való bab vagy borsó nehezéket, süsse 15 percig 200 °C-on világos színűre. Közben folytassa a recept készítését.
  5. Tegye a vizet, 1 tk sót és cukrot a keverőedénybe, illessze a Varomát a helyére, mérje bele a spárgát, tegye rá a fedelét, és párolja a spárgát 18 p/Varoma/1-es fokozaton. Tegye félre a Varomát, és öblítse ki a keverőedényt hideg vízzel.
  6. Tegye a petrezselyemzöldet a keverőedénybe, aprítsa
    3 mp/8-as fokozaton, a spatulával tolja le az oldalára csapódott darabokat.
  7. Adja hozzá a tojást, tejfölt, tejszínt és 1 tk sót, keverje össze
    15 mp/4-es fokozaton.
  8. Csökkentse a sütő hőmérsékletét 180 °C-ra.
  9. Távolítsa el a sütőnehezéket a sütőpapírral együtt az elősütött tésztáról, szórja meg a kockázott sonkával, és terítse szét rajta a főtt spárgákat. Öntse a tetejére a tojásos-tejszínes masszát, és süsse
    180 °C-on 30 perc alatt készre.

Vágja 8 szeletre, és tálalja melegen vagy hidegen.

 

Tanács:

Ha a tészta nagyon ragadna nyújtás közben, tegye folpackban 20 percre hűtőbe.

Tálalja zöld salátával a pitét.

Kategória:

Írjon értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

1 2 3 4 5

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. A weboldal használatához kérjük, engedélyezze ezt az OK gombra kattintással. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close