Sajtos panettone | Vorwerk Thermomix (Minikonyha)

Sajtos panettone

mkadmin
A recept szerzője:
6 óra
Előkészítés: 20 perc | | Adagok száma: 8

Hozzávalók

Sajtok

  • 50 g Parmezán, feldarabolva (3 cm)
  • 70 g Emmentali sajt, feldarabolva (2 cm)
  • 70 g Provolone sajt, feldarabolva (2 cm)
  • 70 g Fontina Val d’Aosta sajt, (2 cm)
  • 50 g Pecorino sajt, feldarabolva (3 cm)
  • 70 g Gorgonzola vagy más fűszeres sajt, feldarabolva (2 cm)

Panettone

  • 100 g tej
  • 15 g friss élesztő
  • 600 g liszt
  • 1 tk só + ízlés szerint
  • 100 g puha vaj, feldarabolva
  • 3 db tojás
  • 6 db tojássárgája
  • 1 tk
  • 1 csipet bors

Elkészítés

1. Tegye a parmezán darabokat a keverőedénybe, reszelje 10 mp/10-es fokozaton. Szedje ki egy tálba, és tegye félre.

2. Tegye az Ementáli darabokat a keverőedénybe, reszelje 10 mp/7-es fokozaton. Szedje ki egy tálba, és tegye félre. Reszelje meg ugyanígy a többi sajtot is, mindegyiket külön tálakban félretéve. Amennyiben a Gorgonzola krémes, és nem szükséges aprítani, tegye félre egy tálban.

Panettone

3. Tegye a tejet és az élesztőt a keverőedénybe, és keverje össze 1p/37°C/1-es fokozaton.

4. Adjon hozzá 150 g lisztet, és dagassza 1p /orlo (*1p/ust/kalász ikon ) fokozaton. Szedje ki egy tálba, takarja le folpackkal (vagy egy nedves kendővel), és hagyja duplájára kelni, kb. 1,5 óra alatt.

5. Amikor a tészta megkelt, tegyen 230 g lisztet, sót, vajat, 1 egész tojást és 2 tojássárgáját a keverőedénybe, keverje 2p /kalász ikon(*2p/ust/kalász ikon) fokozaton.

6. Adja hozzá a megkelt tésztát, és dagassza együtt tovább 2 p /kalász ikon (*2p/ust/kalász ikon) fokozaton. Hagyja a tésztát a lezárt keverőedényben, amíg duplájára kel (kb. 1 óra).

7. Adja a keverőedény tartalmához a maradék lisztet, 1 egész tojást, a tojássárgájákat, a maradék sót és borsot, és dagassza 6p/kalász ikon (*6p/ust/kalász ikon) fokozaton.

8. Ossza a tésztát 7 egyenlő részre, és nyújtsa ki 7 db, a panettone formájának megfelelő méretű korongra.

9. Tegye az első korongot a sütőforma aljára, és fedje be az egyik tálban félretett sajttal. Borítsa rá a következő tésztakorongot, és szórja rá a második tál reszelt sajtot. Folytassa, míg az utolsó tésztalapot is ráteríti. Takarja le a formát folpackkal, és hagyja további 2 órát kelni. Közben melegítse elő a sütőt (180°C).

10. Távolítsa el a folpackot, kenje meg a tészta tetejét a még megmarad és felvert 1 tojással.

11. Süsse 50 percig (180 ° C), fogpiszkáló teszttel ellenőrizve a tészta állagát. Ha a fogpiszkáló tisztán húzható ki a tésztából, akkor készült el.

12. Tálalja a panettonét ínyenceknek forrón, vagy hagyja kihűlni, mielőtt felszeleteli, és tálalja.

Kategória:

Írjon értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

1 2 3 4 5

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. A weboldal használatához kérjük, engedélyezze ezt az OK gombra kattintással. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close