Sajt szellemek | Vorwerk Thermomix (Minikonyha)

Sajt szellemek

mkadmin
A recept szerzője:
1 óra 25 perc
Főzés: 25 perc | Adagok száma: 14 adag

Hozzávalók

  • 30 g olívaolaj, plusz egy kevés a kiolajozáshoz
  • 70 g natúr pörkölt földimogyoró
  • 80 g cheddar sajt
  • 5 ág friss kakukkfű levele
  • 1 tk szárított élesztő, vagy 20 g friss élesztő
  • 140 g tej, plusz egy kevés a megkenéshez
  • 330 g finomliszt, plusz egy kevés a lisztezéshez
  • 1 db tojás
  • ½ tk finom tengeri só
  • 6 db magozott fekete olívabogyó szeletelve (2mm)

Elkészítés

  1. Olajozzon ki egy nagy tálat, és tegye félre.
  2. Tegye a földimogyorót, a sajtot, a kakukkfűlevelet a keverőedénybe, és aprítsa 10mp/6-os fokozaton. Szedje ki egy tálba, és tegye félre.
  3. Tegye az élesztőt, a tejet a keverőedénybe, és melegítse 3p/37˚C/1-es fokozaton.
  4. Adja hozzá a lisztet, az olajat, a tojást, a sót, a félretett földimogyorós keveréket, majd dagassza
    2p/orlo fokozaton. A spatulával kaparja le a keverőedény oldalát, és ismételten dagassza 30p/orlo fokozaton. Borítsa ki a tésztát, kézzel formázza össze, és tegye az előkészített tálba, majd takarja le folpackkal, és meleg helyen hagyja kelni 40 percig.
  5. Melegítse elő a sütőt 180˚C-ra. Béleljen ki két tepsit sütőpapírral.
  6. Lisztezett felületen nyújtsa ki a tésztát 5mm vastagságúra. Tésztaszaggatóval, vagy késsel vágjon ki szellem alakú formákat (kb. 10 x 6 cm). Gyúrja össze a megmaradt széleket, és ismételten vágjon szellemformákat belőle, addig ismételve ezt, amíg a tészta el nem fogy.
  7. Helyezze a szellemformákat az előkészített tepsikre, kenje meg tejjel, és nyomjon két szelet olívabogyót a szemek helyére.
  8. Süsse 10-15 percig (180˚C). Tálalja melegen vagy hidegen.
Kategória:

Írjon értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

1 2 3 4 5

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. A weboldal használatához kérjük, engedélyezze ezt az OK gombra kattintással. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close