Sacher torta | Vorwerk Thermomix (Minikonyha)

Sacher torta

mkadmin
A recept szerzője:
2 óra 15 perc
Előkészítés: 20 perc | | Adagok száma: 16 szelet

Hozzávalók

  • 150 g puha vaj darabokban, plusz a kivajazáshoz
  • 150 g liszt
  • 130 g cukrot
  • 5 db tojás, tojásfehérje és sárgája szétválasztva
  • 1 csipet
  • 200 g étcsokoládé (legalább 50%-os kakaótartalommal)
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 2 tk sütőpor

Töltelék

  • 300 g baracklekvár

Csokoládé bevonat

  • 130 g étcsokoládé (legalább 50%-os kakaótartalommal)
  • 100 g tejszín (min. 30% zsírtartalmú)

Elkészítés

  1. Melegítse elő a sütőt 180°C-ra. Vajazzon és lisztezzen ki egy kapcsos tortaformát (Ø 26 cm), és tegye félre.
  2. Tegye a cukrot a keverőedénybe, őrölje porrá 20 mp/10-es fokozaton. Szedje ki egy tálba, és tegye féltre.
  3. Helyezze be a pillangót. Tegye a tojásfehérjét a keverőedénybe a sóval, habosítsa 4 p/3-as fokozaton. Vegye ki a pillangót. Szedje ki a tojásfehérjét egy nagy tálba, és tegye félre.
  4. Tegye a csokoládét a keverőedénybe, reszelje 10 mp/7-es fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat tolja le a spatula segítségével.
  5. Adja hozzá a vajat, és olvassza 5 p/50°C/1-es fokozaton.
  6. Adja hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tojás sárgáját, keverje össze 10 mp/3-as fokozaton.
  7. Adja hozzá a lisztet és a sütőport, keverje 10 mp/3-as fokozaton. Adja a csokoládés keveréket a tojásfehérjéhez, és óvatosan forgassa össze. Szedje a masszát az előkészített serpenyőbe, és süsse készre előmelegített sütőben 30-35 perc alatt (180°C). Tegye a tésztát rácsra, és hagyja teljesen kihűlni.
  8. Töltelék: Tisztítsa meg a keverőedényt. Tegye a tiszta és száraz keverőedénybe a baracklekvárt, és melegítse
    2 p/90°C/1-es fokozaton.
  9. Hosszú pengéjű, éles késsel vágja a tortát félbe. Kenjen mintegy ¹/₃ lekvárt az alsó felére, illessze rá a másik felét és vonja be az egész torta külsejét is lekvárral. Helyezze a süteményt egy rácsra. Hagyja állni 10 percig.
  10. Csokoládé bevonat: Tegye a csokoládét a tiszta, száraz keverőedénybe, és reszelje meg 10 mp/7-es fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat tolja le a spatula segítségével.
  11. Adja hozzá a tejszínt, és melegítse 6p/50°C/1-es fokozaton.
  12. Vonja be egyenletesen a tortát a csokoládémázzal. Hagyja kihűlni a hűtőben, amíg a bevonat megszilárdul. Szeletekre vágva tálalja.
Kategória:

Írjon értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

1 2 3 4 5

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. A weboldal használatához kérjük, engedélyezze ezt az OK gombra kattintással. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close