Rozmaringos focaccia szőlő-sajtgolyó nyárssal | Vorwerk Thermomix (Minikonyha)

Rozmaringos focaccia szőlő-sajtgolyó nyárssal

mkadmin
A recept szerzője:
2 óra
Előkészítés: 1 óra 50 perc | Főzés: 10 perc | Adagok száma: 6 adag

Hozzávalók

A tésztához

  • 1 szál friss rozmaring, csak a levelei (mosva és szárítva)
  • 60 g extra szűz olívaolaj
  • 120 g tej
  • 15 g friss élesztő
  • 300 g fehér liszt
  • 2 csipet

A tetejére (megkenni)

  • 50 g víz
  • 1 csipet
  • 30 g olaj

A nyárshoz

  • 200 g friss ricotta, lecsepegtetve
  • 20 g száraz Marsala (bor)
  • 1 tk curry por
  • 3 csepp Tabasco
  • 30 g pecorino vagy parmezán sajt, darabolva
  • 1 csipet
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 10 g extra szűz olívaolaj
  • 30 szem fekete szőlő, mosva és szárítva

Elkészítés

(A receptet a TM5-re írtuk. Zárójelben, ha van eltérés, a TM31 instrukciókat találja.)

  1. Tegye a rozmaringot a keverőedénybe, és aprítsa 5 mp/7-es fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le az edény aljára.
  2. Adjon hozzá 30 g extra szűz olívaolajat, a tejet, az élesztőt, a lisztet, egy csipet sót és dagassza 4 p/kalász ikon(*4 p/ust/orlo) fokozaton. Szedje ki a tésztát egy tálba, fedje le folpackkal (vagy egy nedves ronggyal), és hagyja kelni meleg helyen 1 órát, vagy amíg a duplájára nő.
  3. Kb. 30 perccel a kelesztés vége előtt melegítse elő a sütőt 200 °C-ra. Bélelje ki a tepsit sütőpapírral, és tegye félre.
  4. Borítsa a tésztát az előkészített tepsire, és további gyúrás nélkül nyomkodja szét a tepsi teljes felületén. Fedje le a tésztát folpackkal vagy nedves ruhával, és hagyja kelni további 30 percig.
  5. Egy kis tálban keverje össze az 50 g vizet, a csipet sót és 30 g olívaolajat, és kenje meg vele a tészta felületét. Süsse az előmelegített sütőben 20-30 percig (200 °C). Vegye ki a sütőből, és hagyja kihűlni.
  6. Tegye a megtisztított, száraz keverőedénybe a ricottát, a Marsala bort, a curryt, a Tabascot, a pecorino sajtot, a sót, a borsot és a szerecsendiót, keverje össze 30 mp/visszaforgato/4-es fokozaton. Kenje meg a kezét egy kis extra szűz olívaolajjal, és formázzon a keverékből kis golyókat.
  7. Hosszú, fából készült nyársakra szúrja fel váltakozva a szőlőszemeket és a sajt labdákat. Tálalja a focaccia szeleteket a nyársak kíséretében.
Kategória:

Írjon értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

1 2 3 4 5

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. A weboldal használatához kérjük, engedélyezze ezt az OK gombra kattintással. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close