Réteges túrós torta | Vorwerk Thermomix (Minikonyha)

Réteges túrós torta

mkadmin
A recept szerzője:
1 óra 30 perc
Előkészítés: 30 perc | | Adagok száma: 12 szelet

Hozzávalók

Túrós töltelék:

  • 250 g túró, 20% zsírtartalommal, vagy ricotta
  • 100 g tejszín vagy tej
  • 40 g vaníliás pudingpor vagy kukoricaliszt+1 nagy ek vaníliás cukor
  • 20 g vaníliás cukor
  • 1 ek cukor

Tészta:

  • 300 g liszt, plusz a kilisztezéshez
  • 150 g cukor
  • 20 g vaníliás cukor
  • 120 g vaj, szobahőmérsékletű, darabokra vágva, plusz a kivajazáshoz
  • 2 tk sütőpor
  • 300 g tej
  • 2 ek kakaópor
  • 2 ek tejszín
  • 1 doboz sárgabarack befőtt, kb. 400 g, lecsepegtetve
  • Porcukor a díszítéshez

Elkészítés

1.Melegítse elő a sütőt 180 °C-ra. Vajazzon és lisztezzen ki egy kuglóf sütőformát (Ø 22-24 cm), és tegye félre.

Túrós töltelék:

2. Tegye a túrós töltelék valamennyi hozzávalóját a keverőedénybe, és keverje össze 7 mp/3-as fokozaton. Szedje ki egy tálba és tegye félre.

Tészta:

3. Tegye a lisztet, a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a vajat, a sütőport és a tejet a keverőedénybe, keverje össze 10 mp/4-es fokozaton. A keverék 1/3-át öntse ki egy tálba és tegye félre.

4. Adja hozzá a kakaóport a keverőedényben maradt tésztához, és keverje össze 5 mp/5-ös fokozaton.

5. Öntse a világos tésztakeverék felét a kivajazott és kilisztezett kuglóf formába, fedje be a kakaós keverék felével, majd öntse rá a két rétegre az egész túrós tölteléket. Helyezze a túrós töltelék tetejére a félbevágott sárgabarackokat, borítsa rá a még megmaradt kakaós keveréket, majd befejezésként öntse rá a maradék világos tésztakeveréket.

6. Süsse kb. 60 percig (180 °C). Fontos: hagyja kihűlni a tortát (legalább 2-3 órát), mielőtt kiveszi a formából, hogy szépen szeletelhető legyen.

Szórja meg porcukorral a tálaláshoz.

Kategória:

Írjon értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

1 2 3 4 5

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. A weboldal használatához kérjük, engedélyezze ezt az OK gombra kattintással. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close