Répatorta krémsajt mázzal | Vorwerk Thermomix (Minikonyha)

Répatorta krémsajt mázzal

mkadmin
A recept szerzője:
1 óra
Előkészítés: 10 perc | | Adagok száma: 16 adag

Hozzávalók

Tészta

  • 280 g cukor
  • 1 narancs héja, lehetőleg bio
  • 400 g répa, darabokra vágva
  • 4 tojás
  • 240 g napraforgóolaj
  • 250 g liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 1½ tk őrölt fahéj
  • ½ tk őrölt szerecsendió
  • ¼ tk só

Máz

  • 50 g cukor
  • 80 g fehércsokoládé darabokra vágva
  • 50 g vaj
  • 300 g krémsajt (min.11%-os zsírtartalmú)
  • 30 g narancslé bio narancsból

Elkészítés

Tészta

  1. Melegítse elő a sütőt 180°C-ra.
  2. Tegye a cukrot, a narancs héját a keverőedénybe, és darálja 20mp/10-es fokozaton, majd egy tálba tegye félre.
  3. Tegye a répát a keverőedénybe és aprítsa 5mp/5-ös fokozaton, majd egy tálba tegye félre.
  4. Tegye a tojást, a narancsos cukrot, a napraforgó olajat a keverőedénybe, és verje fel 30mp/5-ös fokozaton.
  5. Adja hozzá a reszelt répát, és keverje 15mp/4-es fokozaton.
  6. Adja hozzá a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, az őrölt fahéjat, a szerecsendiót, a sót, és keverje 3mp/6-os fokozaton.
  7. Öntse a keveréket egy kivajazott, kilisztezett sütőformába, és süsse 30-35 percig (180°C). Hagyja hűlni a formában 20 percet, majd tegye egy rácsra. Mossa el a keverőedényt.

Máz

  1. Tegye a cukrot a keverőedénybe, és porítsa 10mp/10-es fokozaton. Egy tálba tegye félre.
  2. Tegye a fehércsokoládét a keverőedénybe, és reszelje 8mp/8-as fokozaton.
  3. Adja hozzá a vajat, és olvassza meg 1p/50°C/3-as fokozaton.
  4. Adja hozzá a krémsajtot, a narancslevet, a porcukrot, és keverje 30mp/3-as fokozaton. Kenje a mázt a kihűlt tortára, és pihentesse a hűtőben 15 percig.

TANÁCS

  • Aprítson 100 g diót 3mp/6-os fokozaton először, majd adja a tésztához a 6. lépésben, és keverje el a spatulával.
  • A tortát reszelt narancshéjjal is díszítheti.
Kategória:

Írjon értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

1 2 3 4 5

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. A weboldal használatához kérjük, engedélyezze ezt az OK gombra kattintással. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close