Ravioli édes ricottával és bárány raguval | Vorwerk Thermomix (Minikonyha)

Ravioli édes ricottával és bárány raguval

mkadmin
A recept szerzője:
1 óra 30 perc
Előkészítés: 40 perc | | Adagok száma: 4

Hozzávalók

Tészta:

  • 30 g parmezán sajt, darabokra vágva (2 cm)
  • 200 g liszt, plusz a tetejére
  • 2 db nagy tojás
  • 1 tk finom szemű tengeri só
  • 1 tk olívaolaj, plusz a kiolajozáshoz

Töltelék:

  • 1 citrom, 1 csík vékony héja
  • 2 szál friss petrezselyemzöld
  • 200 g ricotta (olasz túró)
  • 2 tk porcukor
  • 1/2 tk finom szemű tengeri só
  • 1 csipet őrölt feketebors
  • víz, a tészta bekenéséhez

Bárány ragu:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 30 g hagyma
  • 20 g extra szűz olívaolaj
  • 600 g báránycomb, csont nélküli, felkockázva (1 cm)
  • 700 g konzerv paradicsom
  • 100 g víz
  • 2 szál friss petrezselyemzöld, csak a levelei
  • 1 tk finom szemű tengeri só

Elkészítés

Tészta:

  1. Tegye a parmezán sajtot a keverőedénybe, reszelje meg 10 mp / 10-es fokozaton. Szedje ki egy tálba.
  2. Tegye a lisztet, tojást, sót, olajat és 1 tk reszelt parmezánt a keverőedénybe, dagassza 2 p /kalász ikon fokozaton. Közben olajozza ki a Varoma tálcát az olívaolajjal, és tegye félre. A tésztát lisztezett felületen formázza labdává, csomagolja folpackba, és tegye félre, amíg a tölteléket elkészíti. Mossa ki a keverőedényt.

Töltelék:

  1. Tegye a citromhéjat és a petrezselyemzöldet a keverőedénybe, aprítsa 15 mp / 8-as fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat tolja le a spatulával.
  2. Helyezze be a pillangót. Adja hozzá a ricottát, cukrot, sót, borsot és keverje 5 mp/3-as fokozaton.
  3. Ossza a tésztát négy egyenlő részre. Nyújtsa ki mindegyik tészta darabot lisztezett felületen, sodrófával, vagy tésztanyújtó géppel hosszú csíkra (kb.40 cm x 10 cm), amilyen vékonyra csak tudja. Hajtsa hosszában félbe a csíkokat, hogy pontosan lássa a közepét, majd terítse ki vissza.
  4. Tegyen egy evőkanálnyi tölteléket a tészta csík egyik felére sorban, kb. 3 cm távolságokra egymástól. Enyhén vizezze körbe a tésztát a töltelék körül az ujjával vagy ecsettel. Hajtsa rá a töltelékre a tésztacsík másik felét, és óvatosan nyomkodja körbe a töltelék pereménél, hogy a felesleges levegőt kinyomja alóla. Vágja szét a raviolikat tésztavágóval vagy egy késsel, és helyezze azokat a kiolajozott Varoma tálcára. Mossa ki a keverőedényt.

Bárány ragu:

  1. Tegye a fokhagymát és a hagymát a keverőedénybe, aprítsa 5 mp / 8-as fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat tolja le a spatulával.
  2. Adja hozzá az olajat, a bárányt, és főzze
    10 p /100 °C/visszaforgato /1-es fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat tolja le a spatulával.
  3. Adja hozzá a konzerv paradicsomot, a vize, a petrezselyemzöldet, a sót, és főzze 15 p /Varoma/visszaforgato /1-es fokozaton. Eközben szúrja ki mindegyik raviolit egy fogpiszkálóval, hogy a levegő távozhasson belőle.
  4. Illessze az előkészített Varomát a helyére, és főzze
    20 p /Varoma/visszaforgato /1-es fokozaton.
  5. Szedje ki a raviolit egy szervírozó tálba, öntse rá a bárány ragut. Fedje le folpackkal, és hagyja állni kb. 2 percig. Óvatosan forgassa össze a tésztát a raguval, majd szórja meg a félretett reszelt parmezánnal, és tálalja.
Kategória:

Írjon értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

1 2 3 4 5

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. A weboldal használatához kérjük, engedélyezze ezt az OK gombra kattintással. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close