Póréhagymás quiche | Vorwerk Thermomix (Minikonyha)

Póréhagymás quiche

mkadmin
A recept szerzője:
1 óra 20 perc
Előkészítés: 15 perc | | Adagok száma: 4

Hozzávalók

  • 100 g lágy vaj darabolva, és egy kevés a kivajazáshoz
  • 200 g liszt
  • 100 g túró
  • 1 tk sütőpor
  • 1½ tk só
  • 200 g Gouda sajt darabolva
  • 400 g víz
  • 400 g póréhagyma, karikára vágva
  • 200 g tejszín
  • 4 tojás
  • 150 g főtt sonka szeletelve és negyedelve
  • ¼ tk bors
  • 1 csipet szerecsendió

Elkészítés

  1. Melegítse elő a sütőt 200oC-ra. Vajazza ki a tortaformát.
  2. Tegye a lisztet, a vajat, a túrót, a sütőport, és 1 tk sót a keverőedénybe, majd dagassza 2 p/fokozaton lágy tésztává. Vegye ki a tésztát, és lisztezett felületen nyújtsa kör alakúra (kb. 32 cm Ø).
  3. Helyezze az előkészített tortaformába és a szélét (5 cm magasan) húzza ki, a tészta alját villával szurkálja meg, hogy ne keletkezzen buborék, majd süsse 10 percig (200oC). Közben tegye a sajtot a keverőedénybe, és aprítsa 10mp/5-ös fokozaton, majd tegye félre.
  4. Öntsön vizet a keverőedénybe, helyezze be a párolókosarat, és mérje bele a póréhagymát, majd párolja 12p/Varoma/1-es fokozaton. Oszlassa el a megpárolt póréhagymát az elősütött tésztán, majd ürítse ki a keverőedényt.
  5. Csökkentse a sütő hőmérsékletét 180oC-ra.
  6. Tegye a sajtot, a sonkát, a tejszínt, a tojást, a borsot, ½ tk sót, a szerecsendiót a keverőedénybe, és keverje össze 15mp//4-es fokozaton,majd öntse a póréhagymára. Süsse 45 percig (180oC), szeletelje fel, és forrón tálalja.

TANÁCSOK

  • Előételként 8 személyre is elegendő.
  • A receptet egyszerűen megduplázhatja 8 adagra (főételként).
  • A tortaforma helyett a pite egy mélyebb tepsiben süthető. A póréhagyma karikákat ebben az esetben a Varomában kell előfőzni, 15 perccel meghosszabbítva a főzési időt.
VARIÁCIÓK
  • A főtt sonkát helyettesítheti kockára vágott angol szalonnával.

Írjon értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

1 2 3 4 5

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. A weboldal használatához kérjük, engedélyezze ezt az OK gombra kattintással. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close