Polenta gorgonzola sajttal | Vorwerk Thermomix (Minikonyha)

Polenta gorgonzola sajttal

mkadmin
A recept szerzője:
1 óra
Előkészítés: 10 perc | | Adagok száma: 6

Hozzávalók

  • 8 szál friss rozmaring
  • 1200 g víz
  • 200 g tej
  • 10 g
  • 1 ek extra szűz olívaolaj
  • 300 g kukoricaliszt
  • 10 g vaj
  • kb. 1000 g mogyoróolaj a sütéshez
  • 250 g Gorgonzola

Elkészítés

1. Tegyen két szál rozmaringot a keverőedénybe, aprítsa 8 mp/7-es fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le az edény aljára.

2. Adja hozzá a vizet, a tejet és a sót, majd forralja fel 8 p/100°C/1-es fokozaton.

3. Adja a keverőedény tartalmához az olívaolajat és a kukoricalisztet, majd folytassa a főzést 5 p/4-es fokozaton, azután 35 p/100 °C/2-es fokozaton.

4. Közben vajazzon ki 6 db kerámia tálkát vagy szuflé formát, és tegye félre. Egy tapadásmentes serpenyőben melegítsen fel mogyoró olajat, és a maradék rozmaring ágakat süsse meg benne. Csöpögtesse le szűrőkanálon, és hagyja megszáradni papírtörlőn. A főzési idő leteltével szedje a keveréket az előre elkészített kerámia tálkákba, szórja meg a közepét a Gorgonzolával, és díszítse a sült rozmaring ágakkal. Tálalja azonnal.

Kategória:

Írjon értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

1 2 3 4 5

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. A weboldal használatához kérjük, engedélyezze ezt az OK gombra kattintással. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close