Padlizsánkrém | Vorwerk Thermomix (Minikonyha)

Padlizsánkrém

mkadmin
A recept szerzője:
30 perc
Előkészítés: 5 perc | Főzés: 25 perc | Adagok száma: 8 adag

Hozzávalók

  • 400 gr padlizsán
  • 50 gr tisztított, felezett vöröshagyma (édes), vagy lila
  • 200 gr majonéz
  • 3 gr
  • 1 gr frissen őrölt fekete bors
  • 500 gr víz

Elkészítés

  1. Vágjuk le a jól megmosott padlizsán két végét a szárral együtt, szeleteljük fel 5-6 mm vastagságra, de ne hámozzuk meg.
  2. Öntsük a vizet a keverőedénybe, helyezzük be a párolókosarat, benne a felszeletelt padlizsánnal, majd pároljuk meg 20 p/100°C/1-es fokozaton.
  3.  A kosarat emeljük ki a spatula segítségével, és tegyük félre kihűlni, lecsöpögni.
  4.  Öntsük ki keverőedényből a főzővizet, helyezzük be a vöröshagymát, aprítsuk fel 5 mp/5-ös fokozaton.
  5.  Rakjuk hozzá a padlizsánt, és aprítsuk fel 15 mp/6-os fokozaton.
  6.  Adjuk hozzá a majonézt, a sót és a borsot, és még egyszer keverjük át 10 mp/3-as fokozaton.

Írjon értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

1 2 3 4 5

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. A weboldal használatához kérjük, engedélyezze ezt az OK gombra kattintással. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close