Minestrone | Vorwerk Thermomix (Minikonyha)

Minestrone

mkadmin
A recept szerzője:
1 óra
Előkészítés: 10 perc | | Adagok száma: 4 adag

Hozzávalók

  • 50 g parmezán sajt, darabokra vágva (2 cm)
  • 1 hagyma negyedekre vágva (kb. 80 g)
  • 1 zeller szár, darabokra vágva (kb. 80 g)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa, 1 darabokra vágva (4 cm), 1 szeletelve (1 cm)
  • 4 koktélparadicsom félbe vágva
  • 1 szál friss petrezselyem levele
  • 40 g extra szűz olívaolaj, plusz a tálaláshoz
  • 800 g víz
  • 200 g burgonya, darabokra vágva (3 cm)
  • 2 tk finom tengeri só, plusz ízlés szerint
  • 100 g tök, darabokra vágva (2 cm)
  • 100 g karfiol rózsa, falatnyi darabokra vágva
  • 100 g cukkini, darabokra vágva (2 cm)
  • 150 g friss vagy fagyasztott zöldborsó
  • 100 g babkonzerv, leszűrve és leöblítve
  • ¼ tk őrölt feketebors vagy ízlés szerint

Elkészítés

  1. Tegye a parmezán sajtot a keverőedénybe és reszelje 10 mp/10-es fokozaton. Egy tálban tegye félre.
  2. Tegye a hagymát, a zellert, a fokhagymát, a nagyobb sárgarépa darabokat, a paradicsomot, a petrezselymet, az olajat a keverőedénybe, és aprítsa 5 mp/7-es fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatulával tolja a keverőedény aljára, majd dinsztelje 5 p/120oC/1-es fokozaton (*5 p/100oC/1-es fokozaton).
  3. Adja hozzá a vizet, a burgonyát, a sót és főzze 25 p/100oC/1-es fokozaton. Turmixolja 30mp/8-as fokozaton.
  4. Adja hozzá a maradék sárgarépa szeleteket, a tököt, a karfiolt, a cukkinit, a zöldborsót, majd főzze 20 p/100oC //fokozaton.
  5. Adja hozzá a babot, és keverje el 2 p/100oC//fokozaton.
  6. Ízlés szerint fűszerezze, és szedje tálkákba a levest. Tálalja forrón a reszelt parmezánnal és locsolja meg olívaolajjal.
Kategória:

Írjon értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

1 2 3 4 5

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. A weboldal használatához kérjük, engedélyezze ezt az OK gombra kattintással. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close