Mandarinos rizottó | Vorwerk Thermomix (Minikonyha)

Mandarinos rizottó

mkadmin
A recept szerzője:
30 perc
Előkészítés: 5 perc | | Adagok száma: 4

Hozzávalók

  • 40 g Parmezán sajt, feldarabolva (3 cm)
  • 30 g shallott hagyma, negyedelve
  • 40 g extra szűz olívaolaj
  • 320 g Carnaroli rizs (18 perces főzési idővel) – rizottó rizs
  • 50 g fehérbor
  • 4 db mandarin (lehetőleg bio) leve és héja (fehér részek nélkül)
  • 670 g forró húsleves alap vagy forró víz+ 1.5 ek házi készítésű húsos leveskocka
  • 1 csomag sáfrány
  • 1 csipet só vagy 1 tk házi készítésű ételízesítő (opcionális)
  • 100 g mascarpone

Elkészítés

1. Tegye a parmezán darabokat a keverőedénybe, reszelje 10 mp/10-es fokozaton. Szedje ki egy tálba, és tegye félre.

2. Anélkül, hogy elmosná a keverőedényt, tegye bele a shalott hagymákat, és aprítsa 5 mp/5-ös fokozaton.

3. Adja hozzá az extra szűz olívaolajat, és dinsztelje 3p/120°C/1-es (*3 p/Varoma/1-es) fokozaton.

4. Adja hozzá a rizst, pirítsa mérőpohár nélkül 3p/100°C/visszaforgato/1-es fokozaton.

5. Adja hozzá a bort és a mandarinok levét, főzze 1p/100°C/visszaforgato/1-es fokozaton mérőpohár nélkül.

6. Adja hozzá a húsleves alapot és a sáfrányt, főzze 14p/100°C/visszaforgato/1-es fokozaton.

7. Ellenőrizze a rizst, és ha szükséges, adjon hozzá egy csipet sót.

8. Szedje ki egy rizottó tálba, keverje bele a mascarponét és a parmezán sajtot, díszítse mandarindarabokkal, és tálalja azonnal.

Kategória:

Írjon értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

1 2 3 4 5

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. A weboldal használatához kérjük, engedélyezze ezt az OK gombra kattintással. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close