Mákos pite | Vorwerk Thermomix (Minikonyha)

Mákos pite

mkadmin
A recept szerzője:
1 óra 25 perc
Előkészítés: 15 perc | | Adagok száma: 25

Hozzávalók

Tészta
  • 150 g tej
  • 1 csomag szárított élesztő, vagy 30 g friss élesztő
  • 100 g cukor
  • 400 g liszt
  • 1 tojás
  • 70 g vaj darabolva
  • 1 csipet só
Morzsa
  • 250 g liszt
  • 150 g vaj darabolva
  • 120 g cukor
  • 1tk házi vaníliás cukor
Töltelék
  • 250 g mák
  • 130 g cukor
  • 500 g tej
  • 80 g búzadara
  • 80 g vaj darabolva
  • 2 tojás
  • 1 ek reszelt citromhéj

Elkészítés

Tészta
  1. Béleljen ki egy tepsit sütőpapírral.
  2. Tegye a tejet, az élesztőt, a cukrot a keverőedénybe és melegítse 2p/37oC/1-es fokozaton.
  3. Adja hozzá a lisztet, a tojást, a vajat, a sót, és dagassza 2p/fokozaton.
  4. Lisztes kézzel nyomkodja el a tésztát a tepsiben, és meleg helyen hagyja kelni kb. 30 percig. Közben készítse el a morzsát és a tölteléket.
Morzsa
  1. Tegye a lisztet, a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot a keverőedénybe, és 10mp/6-os fokozaton dolgozza össze, majd tegye félre.
Töltelék
  1. Tegye a mákot a keverőedénybe, és darálja meg 1p/9-es fokozaton.
  2. Adja hozzá a cukrot, a tejet, a búzadarát, a vajat, a tojást, a reszelt citromhéjat, és főzze 9p/100oC/3-as fokozaton.
  3. Melegítse elő a sütőt 180oC-ra.
  4. Hagyja kissé hűlni a tölteléket, majd terítse szét a tésztán, és szórja meg a morzsával. Süsse 35 percig (180oC). Hagyja kihűlni, majd vágja 25 kockára, és tálalja.

VARIÁCIÓ

A töltelék elkészítése után, mielőtt a tésztára teríti, keverjen bele 100 g mazsolát a spatulával.

Kategória:

Írjon értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

1 2 3 4 5

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. A weboldal használatához kérjük, engedélyezze ezt az OK gombra kattintással. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close