Lazac kosárkák pink grapefruit pácban | Vorwerk Thermomix (Minikonyha)

Lazac kosárkák pink grapefruit pácban

mkadmin
A recept szerzője:
12 óra 35 perc
Előkészítés: 10 perc | | Adagok száma: 8

Hozzávalók

Pácoláshoz:

  • 600 g friss lazacfilé, csont nélkül
  • 1 db grapefruit (lehetőleg bio) leve és reszelt héja
  • 2 ek édesköménymag

Kosárkához:

  • 10 g vaj
  • 50 g mogyoróhagyma, megtisztítva, félbe vágva
  • 30 g extra szűz olívaolaj
  • 50 g zsíros joghurt, nem édesített
  • 200 g friss ricotta sajt, lecsepegtetve
  • 2 db tojás
  • 750 g víz

Befejezéshez:

  • 2-3 tk pörkölt édesköménymag
  • 2-3 tk balzsamecet

 

Elkészítés

Pácolás:

1. Tegye a lazacfiléket egy tepsibe, locsolja meg a grapefruit levével, és szórja meg édeskömény maggal. Takarja le folpackkal, majd tegye hűtőbe legalább 12 órára. Felhasználás előtt csöpögtesse le a lazacfiléket, és tegye félre. A páclevet őrizze meg a tálaláshoz.

2. Vajazza ki a kis kosárka (szuflé) formákat (Ø 8 cm), és tegye félre.

3. Tegye a mogyoróhagymát a keverőedénybe, aprítsa 5 mp/7-es fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le az edény aljára.

4. Ada hozzá az extra szűz olívaolajat, és dinsztelje 3p/120°C/1-es (*3 p/Varoma/1-es) fokozaton.

5. Vágja a lazacfiléket 2 cm-es darabokra, és adja a keverőedény tartalmához a joghurttal, a lecsöpögtetett ricottával és tojásokkal együtt, majd keverje 15 mp/7-es fokozaton.

6. Szedje a keveréket az előre elkészített szuflé formákba, majd öblítse ki a keverőedényt.

7. Öntse a vizet a keverőedénybe, rendezze el a szuflé formákat a Varoma tálban és a Varoma tálcán, illessze a Varomát a helyére, és párolja
20 p/Varoma /2-es fokozaton.

8. Borítsa ki a szuflé formákat egyenként egy-egy tányérra, locsolja meg a félretett páclével, díszítse néhány szem pirított édesköménymaggal, és locsolja meg balzsamecettel. Tálalja azonnal.

Írjon értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

1 2 3 4 5

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. A weboldal használatához kérjük, engedélyezze ezt az OK gombra kattintással. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close