Kuszkusz zöldségekkel és rákkal | Vorwerk Thermomix (Minikonyha)

Kuszkusz zöldségekkel és rákkal

mkadmin
A recept szerzője:
50 perc
Előkészítés: 10 perc | Főzés: 40 perc | Adagok száma: 4 adag

Hozzávalók

  • 450 g hagyma, darabolva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 1 tk sáfrány
  • 700 g víz
  • 200 g burgonya, hámozva, kockázva (1 cm)
  • 160 g sárgarépa, hámozva, kockázva (1 cm)
  • 300 g friss garnélarák, a héjával együtt
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj + egy kevés
  • 150 g előfőzött kuszkusz
  • 230 g fehér bab, főtt vagy cannellini bab, konzerv lecsepegtetve (nettó tömeg)

Elkészítés

  1. Tegye a hagymát és a fokhagymát a keverőedénybe, aprítsa 5 mp/7-es fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le az edény aljára.
  2. Adja hozzá a sót, a borsot, a fahéjat és a sáfrányt, keverje össze 5 mp/5-ös fokozaton.
  3. Adja hozzá a vizet, helyezze be a párolókosarat, mérje bele a burgonyát és a sárgarépát. Zárja le a keverőedény fedelét, tegye a rákokat a Varoma tálba, és illessze a Varomát a helyére. Zárja le a Varoma fedelét, és főzze
    20 p/Varoma /visszaforgato/1-es fokozaton. A főzési idő leteltével ellenőrizze, hogy a garnélák és a zöldségek megfőttek-e. Ha még mindig túl „al dente”, főzze tovább 5 p/Varoma /visszaforgato/1-es fokozaton.
  4. Óvatosan vegye le a Varoma fedelét, és tegye a Varoma tál alá. Tegyen félre néhány rákot héjastól, a többit hámozza meg, és szedje ki egy salátás tálba. Vegye ki a párolókosarat a spatula segítségével, és adja hozzá a zöldségeket a hámozott garnélarákokhoz. Locsolja meg olívaolajjal, keverje meg, és tegye félre. Hagyja a főzővizet a keverőedényben.
  5. Tegye egy nagy tálba a kuszkuszt, és öntsön hozzá 300 g főzővizet a keverőedényből. (Figyelje hozzá a keverőedény belső oldalán lévő mércét). Hagyja állni 5 percig, hogy felszívja a vizet, majd lazítsa fel a kuszkuszt egy villával.
  6. Szedje a kuszkuszt a zöldséges rákokhoz a tálba, adja hozzá a babot, locsolja meg az extra szűz olívaolajjal, és keverje össze.
  7. Díszítse a félretett rákokkal, és tálalja.
Kategória:

Írjon értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

1 2 3 4 5

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. A weboldal használatához kérjük, engedélyezze ezt az OK gombra kattintással. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close