Kuszkusz saláta citromos-joghurtos öntettel | Vorwerk Thermomix (Minikonyha)

Kuszkusz saláta citromos-joghurtos öntettel

mkadmin
A recept szerzője:
35 perc
Előkészítés: 10 perc | Főzés: 25 perc | Adagok száma: 8 adag

Hozzávalók

  • 300 g kuszkusz
  • 500 g víz
  • 1 púpozott kk zöldséges ételízesítő vagy egy zöldségleves kocka
  • 1 db hagyma, félbevágva
  • 200 g paprika, darabolva
  • 400 g uborka, darabolva
  • 200 g paradicsom, negyedelve
  • 1/2 kk
  • 1/4 kk bors
  • 15 g friss petrezselyem levele
  • 50 g mandula
  • 50 g ribizli

Citromos-joghurtos öntethez:

  • 1 csokor menta levele (10 g)
  • 500 g natúr joghurt
  • 15 g citromlé
  • 1/2 kk
  • 1/4 kk bors

Elkészítés

Kuszkusz

  1. Tegye a salátástálat a keverőedény fedelére, mérje bele a kuszkuszt, majd tegye félre.
  2. Öntse a vizet a keverőedénybe, tegye bele a zöldséges ételízesítőt, és főzze 5 p/100°C/1-es fokozaton, majd öntse a kuszkuszra, keverje el és hagyja 4 percig állni.
  3. Tegye a hagymát a keverőedénybe, és aprítsa 3 mp/5-ös fokozaton.
  4. Adja hozzá a paprikát, az uborkát, a paradicsomot, a sót, a borsot, és a spatula segítségével aprítsa 5 mp/4-es fokozaton, majd adja a kuszkuszhoz.
  5. Tegye a petrezselymet, a mandulát, a ribizlit a keverőedénybe, turmixolja 3mp/8-as fokozaton, majd adja hozzá a kuszkuszhoz, és az egészet jól keverje össze.

Írjon értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

1 2 3 4 5

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. A weboldal használatához kérjük, engedélyezze ezt az OK gombra kattintással. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close