Krémes rizspuding alma és körte kompóttal | Vorwerk Thermomix (Minikonyha)

Krémes rizspuding alma és körte kompóttal

mkadmin
A recept szerzője:
30 perc
Előkészítés: 5 perc | | Adagok száma: 2

Hozzávalók

  • 80 g Arborio rizs (rizottó rizs)
  • 480 g teljes tej (3,5%-os)
  • 1 db alma, hámozva, magháza eltávolítva (kompóthoz)
  • 1 db körte, hámozva, magháza eltávolítva (kompóthoz)
  • 1 csipet őrölt szerecsendió (kompóthoz)
  • 1 csipet őrölt fahéj(kompóthoz)
  • 1 csipet őrölt kardamom (kompóthoz)
  • 1 tk barna cukor (kompóthoz)
  • 30 g porcukor
  • 1 tk juharszirup (szörp)
  • 1 db tojás, enyhén felverve

Elkészítés

  1. Tegye az Arborio rizst és a teljes tejet a keverőedénybe.
  2. Helyezze be a párolókosarat. Bélelje ki a párolókosarat egy benedvesített, a kosár méretéhez igazított sütőpapírral. Tegye a kompót összes hozzávalóját a kibélelt párolókosárba és főzze 25-30 p/90°C//1.5-es fokozaton,vagy amíg a gyümölcsök kellően megpuhulnak és a rizs a kívánt állagúra megfő.
  3. A spatula segítségével vegye ki a párolókosarat. A kompótot tartsa melegen.
  4. Adja a porcukrot, a juhar szirupot és a tojást a rizshez a keverőedényben, és keverje össze 1 p/visszaforgato/3-as fokozaton.
  5. Tálalja a rizspudingot azonnal a gyümölcskompóttal.

 

TIPP

  • A pudingot készítheti ízlése szerint választott gyümölcsökkel (pl. eper, mangó).
  • Az Arborio rizs a legjobb ehhez a recepthez, de használhat hozzá akár sushi rizst vagy más rizottó rizst is.
Kategória:

Írjon értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

1 2 3 4 5

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. A weboldal használatához kérjük, engedélyezze ezt az OK gombra kattintással. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close