Joghurtos búzakenyér sütőtökkel | Vorwerk Thermomix (Minikonyha)

Joghurtos búzakenyér sütőtökkel

mkadmin
A recept szerzője:
1 óra 40 perc
Főzés: 15 perc | Adagok száma: 30 szelet

Hozzávalók

  • 500 g búza
  • 200 g sütőtök, darabokra vágva
  • 40 g friss élesztő
  • 1 tk cukor
  • 100 g víz
  • 300 g natúr joghurt
  • 150 g tökmag
  • 20 g tökmagolaj, plusz egy kevés a kiolajozáshoz
  • 2 tk

Elkészítés

  1. Tegyen 250 g búzát a keverőedénybe, őrölje 1 p/10-es fokozaton. Szedje ki egy tálba, és tegye félre.
  2. Tegye a másik adag 250 g búzát is a keverőedénybe, és őrölje 1p/10-es fokozaton, tegye félre ezt is.
  3. Tegye a sütőtök darabokat a keverőedénybe, és keverje össze 10 mp/8-as fokozaton.
  4. Adja hozzá az élesztőt, a cukrot, a vizet, a joghurtot, melegítse 2p/37˚C/1-es fokozaton.
  5. Majd adja hozzá az őrölt búzát, a tökmagot, a tökmagolajat és a sót a keverőedény tartalmához, dagassza
    4p/ orlo(*4 p/ust /kalász ikon) fokozato
    n. Közben olajozzon ki egy sütőformát.
  6. Szedje a tésztát a kiolajozott formába, és langyos helyen hagyja kb. 30 percig kelni, mialatt melegítse elő a sütőt 200˚C-ra.
  7. Süsse a kenyeret 60 percig (200˚C), a sütés vége felé takarja le sütőpapírral, hogy ne barnuljon meg nagyon. Vegye ki a kenyeret a formából, hűtőrácson hagyja kihűlni. Szeletelje fel (kb. 30 szelet), és tálalja.
Kategória:

Írjon értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

1 2 3 4 5

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. A weboldal használatához kérjük, engedélyezze ezt az OK gombra kattintással. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close