Húsos, zöldséges samosa | Vorwerk Thermomix (Minikonyha)

Húsos, zöldséges samosa

mkadmin
A recept szerzője:
1 óra
Főzés: 45 perc | Adagok száma: 28 adag

Hozzávalók

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 50 g hagyma, félbevágva
  • 100 g sárgarépa, megtisztítva, darabokra vágva (2 cm)
  • 80 g piros paprika darabokra vágva (2 cm)
  • 6 szár friss koriander, csak a levelek
  • 30 g olívaolaj
  • 350 g darált marhahús
  • 1 db húsleves kocka vagy 1 tk házi ételízesítő
  • 1 tk garam masala (indiai fűszerkeverék)
  • 1 tk curry por
  • ¼ tk szárított cayenne chilli
  • ½ tk

Tészta:

  • olaj a sütéshez
  • 500 g phyllo tészta (vagy kész samosa tészta)
  • 70 g víz
  • 100 g liszt

Elkészítés

  1. Tegye a fokhagymát, a hagymát, sárgarépát, paprikát, koriandert a keverőedénybe és aprítsa
    3 mp/5-ös fokozaton. Szedje ki egy tálba, és tegye félre.
  2. Öntse az olívaolajat a keverőedénybe, és melegítse 3 p/120°C/1-es fokozaton.
  3. Adja hozzá a darált húst, a leveskockát, a garam masalát, curryt, chillit, sót, és főzze
    10 p/120°C/visszaforgato/ fakanalfokozaton.
  4. Adja hozzá a félretett, felaprított hagyma-répa keveréket, és mixelje 30 mp/visszaforgato/1-es fokozaton. Szedje át egy nagy tálba, és tegye félre.
  5. Tészta: Tegye a lisztet és vizet a tiszta keverőedénybe, keverje 30 mp/6-os fokozaton.
  6. Vágja fel a phyllo tésztát csíkokra (28 db, kb 8×25 cm).
  7. Adagoljon minden csík végébe 2 teáskanál tölteléket. Hajtogassa fel a tésztát a töltelékre úgy, hogy háromszög formát adjanak ki. Hajtogatás közben kenje meg a tésztát a liszt és víz keverékével. Folytassa, amíg az összes hozzávalót el nem használja.
  8. Melegítse fel az olajat egy nagy serpenyőben. Süsse a samosákat közepes hőmérsékleten, amíg aranybarnák lesznek. Lyukacsos szedőkanállal szedje ki a samosákat, és tegyük őket a papírtörlőre, hogy felszívja róluk a felesleges olajat. Melegen tálalja.

Írjon értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

1 2 3 4 5

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. A weboldal használatához kérjük, engedélyezze ezt az OK gombra kattintással. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close