Csokis-kókuszos egerek és pókok | Vorwerk Thermomix (Minikonyha)

Csokis-kókuszos egerek és pókok

mkadmin
A recept szerzője:
35 perc
Főzés: 30 perc | Adagok száma: 25 adag

Hozzávalók

Test

  • 90 g magozott datolya
  • 20 g napraforgómag
  • 40 g szárított kókuszreszelék
  • 50 g szárított banán
  • 60 g étcsokoládé darab, vagy pasztilla
  • 150 g zabpehely
  • 100 g kókusz olaj
  • 50 g sötét barnacukor
  • 50 g puffasztott rizs
  • 20 g víz
  • 40 g méz, plusz egy kevés a ragasztáshoz
  • 20-40 g búzacsíra

Bevonat

  • 100 g szárított kókuszreszelék
  • 15 g kakaópor
  • 30 g sötét barnacukor

Dekoráció

  • 10 g ezüst tortagyöngy
  • 20 g szeletelt mandula
  • 20 g puha gumicukor (hosszúkás)

Elkészítés

  1. Test: Tegye a datolyát, a napraforgómagot, a kókuszreszeléket, a banán chipset, a csokoládét a keverőedénybe, és aprítsa 6mp/8-as fokozaton. Szedje ki egy nagy tálba, és tegye félre.
  2. Tegye a zabpelyhet a keverőedénybe, és őrölje 3mp/7-es fokozaton. Adja a tálhoz.
  3. Tegye a kókusz olajat, a cukrot a keverőedénybe, és főzze 6p/Varoma/2-es fokozaton.
  4. Adja hozzá a félretett csokoládés keveréket, majd adja hozzá a puffasztott rizst, a vizet, a mézet, és keverje 10mp/3-as fokozaton.
  5. Adja hozzá a búzacsírát, hogy keményebb állagot érjen el, ha szükséges, és ismételten keverje
    10mp/3-as fokozaton.
  6. Bevonat: Tegye az összes hozzávalót a keverőedénybe és darálja 5mp/7-es fokozaton. Szedje ki egy kis tálba, és tegye félre.
  7. Dekoráció: Formázzon egér-, vagy pókformákat a test keverékből, majd forgassa a bevonatba. Használja az ezüstgyöngyöket szemnek és szájnak, a mandulát füleknek, a gumicukor csíkokat lábnak, mézet használva ragasztóként. Fogyasztásig tegye a hűtőbe.
Kategória:

Írjon értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

1 2 3 4 5

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. A weboldal használatához kérjük, engedélyezze ezt az OK gombra kattintással. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close