Gőzölt piskóta citrom sziruppal | Vorwerk Thermomix (Minikonyha)

Gőzölt piskóta citrom sziruppal

mkadmin
A recept szerzője:
1 óra 45 perc
Előkészítés: 15 perc | | Adagok száma: 8

Hozzávalók

Tészta

  • 60 g vaj, plusz a kivajazáshoz
  • 2 ek barna cukor
  • 1 db citrom, csak a vékony héja
  • 130 g cukor
  • 2 db nagy tojás
  • 2 tk sütőpor
  • 130 g liszt
  • 15 g tej
  • 60 g citromlé
  • 800 g víz

 

Citrom szirup

  • 50 g citromlé
  • 25 g víz
  • 75 g barna cukor

Elkészítés

Piskóta

  1. Vajazzon ki egy savarin (koszorú) formát (Ø 21 cm). Tegyen a forma aljára sütőpapírt, majd vajazza be azt is, és szórja meg barna cukorral a forma oldalát és papíros alját is.
  2. Tegye a citromhéjat és a cukrot a keverőedénybe, őrölje 10 mp/10-es fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le az edény aljára.
  3. Adja hozzá a vajat, a tojásokat, és keverje 30 mp/3-as fokozaton.
  4. Helyezze be a pillangót. Adja hozzá a sütőport, a lisztet, a tejet, a citromlevet, és keverje 30 mp/4-es fokozaton. Szedje a keveréket a formába, fedje le folpackkal, és helyezze a Varoma tálba. Öblítse ki a keverőedényt.
  5. Öntse a vizet a keverőedénybe, illessze a Varomát a helyére. Párolja 45 p/Varoma/1-es fokozaton. Óvatosan vegye ki a formát a Varomából, távolítsa el a folpackot, borítsa ki a piskótát egy tálaló tálcára amíg még forró. Ürítse ki a keverőedényt.

 

Citromos szirup

  1. Tegye a citromlevet, vizet, cukrot a keverőedénybe. Mérőpohár helyett a párolókosarat a keverőedény fedelére téve sűrítse a keveréket 10 p/120 °C/2-es (*10 p/100 °C/2-es) fokozaton. Öntse rá forrón a gőzölt piskótára, és tálalja még melegen.
Kategória:

Írjon értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

1 2 3 4 5

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. A weboldal használatához kérjük, engedélyezze ezt az OK gombra kattintással. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close