Focaccia dolce (olasz gyümölcskenyér) | Vorwerk Thermomix (Minikonyha)

Focaccia dolce (olasz gyümölcskenyér)

mkadmin
A recept szerzője:
45 perc
Előkészítés: 5 perc | | Adagok száma: 8

Hozzávalók

  • 160 g vaj, darabolva, plusz a kivajazáshoz
  • 400 g liszt, plusz a kilisztezéshez
  • 1 db citrom, lehetőleg bio, héja (a fehér részek nélkül)
  • 200 g kristálycukor
  • 4 db tojás
  • 170 g tej
  • 1 csipet
  • 1 ek sütőpor
  • 150 g mazsola, beáztatva és lecsöpögtetve
  • 50 g kandírozott citrom

Elkészítés

1. Melegítse elő a sütőt 180°C-ra. Vajazzon ki egy tepsit (Ø 26 cm), és tegye félre.

2. Tegye a citromhéjat és 10 g lisztet a keverőedénybe, őrölje 5 mp/8-as fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le az edény aljára.

3. Adja hozzá a kristálycukrot, a vajat, és a tojásokat, keverje össze 1 p/4-es fokozaton.

4. Adja hozzá a lisztet, a tejet, a sót, a sütőport, és keverje össze 1 p/4-es fokozaton.

5. Adja hozzá a mazsolát (lásd: Tanácsok) és a kandírozott citromot, keverje össze 10 mp/visszaforgato/3-as fokozaton.

6. Szedje ki a keveréket az előkészített formába. Süsse kb. 30-35 percig (180 °C).

6. Vegye ki a sütőből, és tálalja melegen vagy hidegen.

Tanács: Annak elkerülésére, hogy a mazsolák sütés közben letapadjanak a forma aljára, miután lecsöpögtette őket, forgassa meg lisztben a mazsolákat. Tálalja a desszertet tejszínnel, lekvárral, vagy fagylalttal ízlése szerint.

 

Kategória:

Írjon értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

1 2 3 4 5

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. A weboldal használatához kérjük, engedélyezze ezt az OK gombra kattintással. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close