Csokoládés szarvasragu | Vorwerk Thermomix (Minikonyha)

Csokoládés szarvasragu

mkadmin
A recept szerzője:

Hozzávalók

Pácoláshoz:

  • 1 db sárgarépa (kb.70 g), darabokra vágva
  • 1 db hagyma (k.90 g) felezve
  • 1 db szárzeller (k.70 g) darabokra vágva
  • 20 g olívaolaj
  • 350 g vörösbor
  • 500 g szarvashús, felkockázva (3 cm)

Raguhoz:

  • 50 g étcsokoládé (legalább 70% kakaótartalommal), darabokra vágva
  • 4 db gyöngyhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ ek
  • 30 g sűrített paradicsom
  • 5 szem borókabogyó
  • 5 szem feketebors
  • ¼ db narancs reszelt héja (opcionális)
  • 250 g marhahúslé
  • 35 g vad áfonya

Elkészítés

Pácolás:

1. Tegye a sárgarépát, a hagymát, a szárzellert a keverőedénybe, aprítsa 5 mp/5-ös fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le az edény aljára.

2. Adja hozzá az olívaolajat, és dinsztelje 3 p/120°C/2-es (*3 p/Varoma /2-es) fokozaton, majd öntse fel a borral.

3. Tegye a szarvashúst egy tálba vagy fedeles dobozba, öntse rá a páclevet, és 8 órát –vagy inkább egy éjszakát – hagyja hűvös helyen állni a húst a páclében. Mossa el a keverőedényt.

Ragu:

4. Vegye ki a húst a pácléből, a párolókosár segítségével hagyja lecsöpögni, a páclevet tegye félre.

5. Tegye a csokoládét a keverőedénybe, reszelje meg 10 mp/10-es fokozaton, szedje ki, és tegye félre.

6. Tegye a gyöngyhagymát és a fokhagymát a keverőedénybe, aprítsa 5 mp/5-ös fokozaton; a keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le az edény aljára.

7. Adja hozzá a szarvashúst, pirítsa 5 p/120 °C/visszaforgato/fakanal (*5 p/Varoma /visszaforgato/fakanal ) fokozaton.

8. Adja hozzá a zöldséges páclevet, a sót, a sűrített paradicsomot, a borókabogyót, a feketeborsot, a reszelt narancshéjat, a marhahúslevet, és főzze
60 p/100 °C/visszaforgato/1-es fokozaton.

9. Adja hozzá a reszelt csokoládét és a vad áfonyát, keverje össze 1 p/100 °C/visszaforgato/1-es fokozaton. Kóstolja meg, ízlés szerint sózza, borsozza, tálalja főtt tésztával.

Írjon értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

1 2 3 4 5

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. A weboldal használatához kérjük, engedélyezze ezt az OK gombra kattintással. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close