Csicseriborsó és paradicsom leves | Vorwerk Thermomix (Minikonyha)

Csicseriborsó és paradicsom leves

mkadmin
A recept szerzője:
30 perc
Előkészítés: 5 perc | | Adagok száma: 4 adag

Hozzávalók

  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 20 g extra szűz olívaolaj
  • ½ tk őrölt cayenne bors, vagy őrölt chili paprika
  • 1 tk őrölt koriander
  • ¼ tk őrölt édes pirospaprika
  • 1 tk só
  • 400 g csicseriborsó, főtt, konzerv, lecsöpögtetve
  • 400 g darabolt paradicsom, konzerv
  • 150 g piros színű paprika (lehet konzerv is)
  • 1 ek ételízesítő paszta, házi készítésű, vagy 1 zöldségleves kocka
  • 700 g víz
  • 35 g tejföl
  • 3-5 szál friss petrezselyemzöld, csak a levelei, finomra összevágva

 

Elkészítés

  1. Tegye a fokhagymát, olívaolajat, cayenne borsot, koriandert, édes piros paprikát, sót a keverőedénybe, aprítsa 5 mp/5-ös fokozaton, majd dinsztelje 5 p/120 °C/1-es fokozaton.
  1. Adja hozzá a csicseriborsót, a paradicsomot, a paprikát, zöldségleves pasztát és keverje össze 5 mp/5-ös fokozaton.
  1. Adja hozzá a vizet, főzze 15 p/100 °C/1-es fokozaton, majd keverje 1 p/5-10-es fokozaton, fokozatosan emelve a sebességet.
  1. Tálalja egy kevés tejföllel a tányérok tetején. és díszítse az aprított petrezselyemzöld levelekkel.
Kategória:

Írjon értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

1 2 3 4 5

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. A weboldal használatához kérjük, engedélyezze ezt az OK gombra kattintással. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close