Cseresznyepálinkás cseresznye lekvár | Vorwerk Thermomix (Minikonyha)

Cseresznyepálinkás cseresznye lekvár

mkadmin
A recept szerzője:
2 óra
Előkészítés: 1,5 óra | Főzés: 30 perc | Adagok száma: 1000 ml

Hozzávalók

  • 1000 g cseresznye, kimagozva
  • 100 g száraz vörösbor
  • 500 g cukor
  • 50 g cseresznyepálinka

Elkészítés

  1. Tegye a cseresznyét, a vörösbort a keverőedénybe és főzze 25 p/100°C/visszaforgato/1-es fokozaton a mérőpohár helyett a párolókosarat téve a keverőedény fedelére.
  2. Várjon 2-3 percet a főzési idő leteltével, majd tegye a mérőpoharat a fedélnyílásba és aprítsa 5mp/5-ös fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le a keverőedény aljára.
  3. Adja a cukrot a lekvárhoz, és folytassa a főzést 30 p/100°C/visszaforgato/1-es fokozaton a mérőpohár helyett a párolókosarat téve a keverőedény fedelére.
  4. Adja hozzá a cseresznyelikőrt, és főzze további 5 p/100°C/visszaforgato/1-es fokozaton a mérőpohár helyett a párolókosarat téve a keverőedény fedelére.
  5. Ellenőrizze a lekvár sűrűségét. Tegyen egy csepp lekvárt egy tányérra, majd billentse meg. Ha a lekvárcsepp sűrű, és nem folyik el, akkor elkészült. Amennyiben szükséges, néhány perccel hosszabbítsa meg a főzési időt Varoma hőfokon.
  6. Öntse a forró lekvárt a befőttesüvegekbe (250 ml) az üveg szájától 1 cm magasságig, zárja le, és folytassa a pasztörizálást a fogyasztás előtt.
Kategória:

Írjon értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

1 2 3 4 5

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. A weboldal használatához kérjük, engedélyezze ezt az OK gombra kattintással. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close