Chilorio, a spanyol kebab | Vorwerk Thermomix (Minikonyha)

Chilorio, a spanyol kebab

mkadmin
A recept szerzője:
1 óra
Előkészítés: 10 perc | Főzés: 50 perc | Adagok száma: 4 adag

Hozzávalók

  • 2 db ancho chili, szárítva, kimagozva
  • 100 g forró víz
  • 600 g sertés filé, szeletelve (2cm)
  • 250 g narancslé
  • 300 g víz
  • 130 g hagyma, negyedelve
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 tk szárított oregano
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 tk finom tengeri só
  • 1 tk őrölt feketebors
  • 35 g ecet, maláta
  • 30 g zsír, vagy vaj

Elkészítés

  1. Helyezzen egy tálat a keverőedény fedelére.
  2. Tegye a chilit a tálba, és mérje a forró vizet hozzá, majd tegye félre 20 percre. Közben főzze meg a sertéshúst.
  3. Tegye a sertéshúst, a narancslevet, a vizet a keverőedénybe, és főzze 30 mp/80°C /visszaforgato/1-es fokozaton. Szűrje le, és tegye félre a főzőlevet.
  4. Tegye vissza a megfőtt sertéshúst a keverőedénybe, és darabolja 4 mp/visszaforgato/4-es fokozaton. Szedje ki egy tálba, és tegye félre.
  5. Tegye a beáztatott chilit (lecsöpögtetve), 150 g félretett főzőlevet, a hagymát, a fokhagymát, az oregánót, a köményt, a sót, a borsot és az ecetet a keverőedénybe. Aprítsa
    30 mp/10-es fokozaton.
  6. Adja hozzá a zsírt és a félretett darabolt sertéshúst, majd főzze 20 p/90°C/visszaforgato/2-es fokozaton.
  7. Tálalja tortilla-val és salátával, vagy sült babbal.
Kategória:

Írjon értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

1 2 3 4 5

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. A weboldal használatához kérjük, engedélyezze ezt az OK gombra kattintással. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close