Buffalo csirkeszárnyak | Vorwerk Thermomix (Minikonyha)

Buffalo csirkeszárnyak

mkadmin
A recept szerzője:
1 óra 10 perc
Előkészítés: 30 perc | | Adagok száma: 10

Hozzávalók

  • 3 gerezd fokhagyma
  • ½-1 friss chili, ízlés szerint
  • 30 g vaj
  • 900 g csirke szárny, lehetőleg bio (kb. 10 darab szárny)
  • ½ tk finom tengeri só
  • ½ tk frissen őrölt feketebors
  • ½ tk barna cukor
  • ½ ek Worcestershire szósz
  • 25 g whisky
  • 75 g ketchup
  • 700 g víz

Elkészítés

  1. Tegye a fokhagymát, a chilit a keverőedénybe, és aprítsa 2mp/7-es fokozaton. A spatulával nyomja le a keverőedény aljára.
  2. Adja hozzá a vajat, és dinsztelje 4p/100°C/ fokozaton. Közben tegye a szárnyakat egy nagy tálba.
  3. Tegye a keverőedénybe a sót, a borsot, a barna cukrot, a Worcestershire szószt, a whisky-t, a ketchup-ot, és 100 g vizet, majd melegítse 5p/100°C/1-es fokozaton. Öntse a szárnyakra, és a spatulával jól keverje el.
  4. Tegye a csirke szárnyakat a szósszal együtt egy sütőzacskóba, zárja le, majd tegye a Varoma tálba, és fedje le a fedelével.
  5. Tegye a maradék 600 g vizet a keverőedénybe. Tegye a Varomát a keverőedény fedelére, és párolja 18p/Varoma/ fokozaton. Vegye le a Varoma fedelét, és óvatosan fordítsa meg, majd fedje le és párolja tovább 18p/Varoma/ fokozaton. A párolási idő vége felé melegítse elő a sütőt 250°C-ra. Tegye félre a Varomát, és öntse ki a párolóvizet. Óvatosan nyissa ki a sütőzacskót, a levet hagyja benne, majd a húsfogóval vegye ki a szárnyakat, és tegye a tepsire.
  6. Süsse a csirke szárnyakat 5 percet mindkét oldalon (250°C), amíg megpirulnak. Közben tegye a zacskóban maradt levet a keverőedénybe, és melegítse
    5p/Varoma/1-es fokozaton.
  7. Tegye a csirke szárnyakat a szervírozó tálra, és öntse rá a levet. Spatulával jól keverje el, és tálalja azonnal.

 

TANÁCS

Hagyományosan a buffalo csirke szárnyakat kéksajt szósszal és szárzellerrel tálalják.

Kategória:

Írjon értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

1 2 3 4 5

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. A weboldal használatához kérjük, engedélyezze ezt az OK gombra kattintással. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close