Borjúfilé Roquefort kapucnival, paradicsom mártással és citromos rizzsel | Vorwerk Thermomix (Minikonyha)

Borjúfilé Roquefort kapucnival, paradicsom mártással és citromos rizzsel

mkadmin
A recept szerzője:
1 óra 10 perc
Előkészítés: 25 perc | | Adagok száma: 6

Hozzávalók

  • 6 db aszalt sárgabarack
  • 120 g hagyma, félbe vágva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 g olaj, és egy kevés a sütéshez
  • 5 db szardella filé olajban, lecsöpögtetve
  • 1000 g darabolt konzerv paradicsom,
  • 120 g vörös bor vagy zöldséges levesalap
  • 1 tk fűszersó, plusz egy kevés a díszítéshez
  • ¼ teáskanál bors
  • 2 tk majoránna
  • 1200 g borjúfilé
  • Cayenne-bors ízesítésre
  • 2 ek liszt a lisztezéshez
  • 40 g tejföl
  • 200 g roquefort sajt, darabokra vágva
  • 3 szár zsálya, friss

Citromos rizshez:

  • 1 db citrom, lehetőleg bio, héja vékonyan levágva, leve kifacsarva
  • 1 csokor petrezselyem, friss, csak a levelei
  • 50 g vaj
  • 1 tk fűszer só
  • 300 g basmati rizs
  • 1200 g víz

Elkészítés

  1. Tegye a sárgabarackot a keverőedénybe, aprítsa 4 mp/5-ös fokozaton. Szedje ki egy tálba és tegye félre.
  2. Tegye a hagymát és a fokhagymát a keverőedénybe, aprítsa 5 mp/5-ös fokozaton; a keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le az edény aljára.
  3. Adja hozzá az olívaolajat, és dinsztelje 2 p/120°C/1-es (*2 p/Varoma/1-es) fokozaton.
  4. Adja hozzá a szardella filéket, dinsztelje 2 p/120°C/2-es (*2 p/Varoma/2-es) fokozaton.
  5. Adja hozzá az aprított sárgabarackot, a darabolt paradicsomot, a vörösbort, a fűszer sót, borsot, majoránnát a keverőedény tartalmához, főzze
    15 p/Varoma/1,5-es fokozaton, mérőpohár helyett a párolókosarat a keverőedény fedelére téve, hogy megakadályozza a kifröccsenést. Majd kóstolja meg, és szedje ki egy tepsibe/sütőtálba (30x25x6 cm).
  6. Melegítse elő a sütőt 225 °C-ra.
  7. Fűszerezze gazdagon a borjúfilét a fűszer sóval, borssal, szórja meg liszttel, és egy serpenyőben, kb. két ek olajon hirtelen pirítsa meg minden oldalon, majd helyezze a húst a paradicsomos keverékre a tepsibe.
  8. Tegye a tejfölt és a roquefort sajtot a keverőedénybe, keverje össze 10 mp/3-as fokozaton, majd öntse rá a húsra. Fektesse a zsálya ágakat a paradicsomos keverékre, és süsse 15-20 percig (225 °C) a hús vastagságától és attól függően, hogy mennyire átsütve szereti.

Citromos rizs

  1. Öblítse el a keverőedényt, törölje szárazra.
  2. Tegye a citromhéjat és a petrezselymet a keverőedénybe, aprítsa 10 mp/6-os fokozaton.
  3. Adja hozzá a vajat és 30 g citromlevet, keverje össze 10 mp/3-as fokozaton, majd öntse ki egy kistálba.
  4. Tegye a fűszer sót a keverőedénye, helyezze bele a párolókosarat, mérje bele a rizst, öntse fel a keverőedényt a vízzel, és főzze
    25 p/Varoma/1-es fokozaton.
  5. A spatula segítségével emelje ki a párolókosarat a keverőedényből, és ürítse ki a keverőedényt. 1
  6. Szedje a főtt rizst és a citromos vajat a keverőedénybe, keverje össze 20 mp/visszaforgato/1-es fokozaton.
  7. Szeletelje fel vékonyan a húst, és tálalja a citromos rizzsel és a paradicsommártással. Variáció: Borjúfilé helyett készítheti marhahúsból is. Ez esetben hosszabbítsa meg a sütési időt 5 perccel.

 

Kategória:

Írjon értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

1 2 3 4 5

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. A weboldal használatához kérjük, engedélyezze ezt az OK gombra kattintással. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close