Besameles rakott pulyka | Vorwerk Thermomix (Minikonyha)

Besameles rakott pulyka

mkadmin
A recept szerzője:
25 perc
Előkészítés: 15 perc | | Adagok száma: 4

Hozzávalók

  • 250 g tészta (választása szerint)

Bolognai

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db szárzeller, darabokra vágva (2 cm)
  • 80 g hagyma, negyedekre vágva
  • 20 g extra szűz olívaolaj
  • 250 g darált pulykahús
  • 200 g paradicsompüré
  • 1 tk szárított fűszerkeverék
  • ½ tk finom só
  • ½ tk őrölt feketebors

Besamel

  • 250 g tej
  • 20 g vaj
  • 20 g liszt
  • 1 tk
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 2-3 ek őrölt parmezán sajt

Elkészítés

  1. Főzze ki a tésztát a csomagolásán írtak szerint, majd szedje ki egy hőálló edénybe (kb. 24cm x 24cm), és tegye félre. Közben készítse el a bolognai szószt.

Bolognai szósz

  1. Tegye a fokhagymát, szárzellert, hagymát, olajat a keverőedénybe, aprítsa 5 mp/5-ös fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat a spatula segítségével tolja le az edény aljára, majd dinsztelje 3 p/120 °C/1-es (*3 p/100 °C/1-es) fokozaton.
  2. Adja hozzá a pulykahúst, főzze 4 p/98 °C /visszaforgato /fakanal (*4 p/100 °C // fokozaton.
  3. Adja hozzá a paradicsompürét, fűszereket, sót, borsot és főzze 3 p/ 98 °C /visszaforgato /fakanal (*3 p/100 °C /visszaforgato/fakanal) fokozaton. Öntse a bolognai szószt a tésztára, és tegye félre, tartsa melegen. Mossa ki, és törölje el a keverőedényt.

Besamel szósz

  1. Tegye a tejet, vajat, lisztet, sót, borsot, szerecsendiót a keverőedénybe, főzze 8 p/90 °C/4-es fokozaton.
    Közben melegítse elő a sütőt 200 °C-ra.
  2. Amikor elkészült a besamel szósz, öntse rá a bolognais tésztára. Szórja meg a reszelt sajttal, és grillezze 4-6 percig (200 °C ), amíg aranybarna lesz.

Tálalja forrón. Még ízletesebb salátával vagy fokhagymás kenyérrel kínálva.

Kategória:

Írjon értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

1 2 3 4 5

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. A weboldal használatához kérjük, engedélyezze ezt az OK gombra kattintással. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close