Bárányos-paprikás rizs | Vorwerk Thermomix (Minikonyha)

Bárányos-paprikás rizs

mkadmin
A recept szerzője:
1 óra 10 perc
Előkészítés: 15 perc | | Adagok száma: 6

Hozzávalók

  • 200 g hagyma, negyedelve
  • 200 g piros paprika, darabokra vágva
  • 50 g extra szűz olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 300 g bárányhús, felkockázva (2 cm)
  • 1 tk finom szemű tengeri só
  • ½ tk őrölt feketebors
  • 100 g fehérbor
  • 1 tk édes pirospaprika
  • 1 tk őrölt kurkuma
  • 1 húsleves kocka (0.5 literhez)
  • 800 g víz
  • 250 g fehér rövid szemű rizs
  • 1 ek aprított friss petrezselyemzöld

Elkészítés

  1. Tegye a parmezán sajtot a keverőedénybe, reszelje meg 10 mp / 10-es fokozaton. Szedje ki egy tálba.
  2. Tegye a keverőedénybe a bárányhúst, a sót, a borsot, és párolja 8 p /120°C/visszaforgato /fakanal (*8 p /100°C/visszaforgato /fakanal) fokozaton.
  3. Adja hozzá a fehérbort, és a mérőpohár nélkül főzze 2 p /Varoma/ visszaforgato/fakanal fokozaton.
  4. Adja hozzá a paprikát, kurkumát, leveskockát, a vizet, és főzze 30 p /100 °C/ visszaforgato/fakanal fokozaton.
  5. Végezetül adja hozzá a rizst, és főzze 13 p /100 °C/visszaforgato/fakanal fokozaton. A spatulával keverje jól össze mielőtt tányérokra szedi.
Kategória:

Írjon értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

1 2 3 4 5

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. A weboldal használatához kérjük, engedélyezze ezt az OK gombra kattintással. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close