Aszalt gyümölcsökkel töltött bárány | Vorwerk Thermomix (Minikonyha)

Aszalt gyümölcsökkel töltött bárány

mkadmin
A recept szerzője:
2 óra 30 perc
Előkészítés: 15 perc | | Adagok száma: 6

Hozzávalók

  • 80 g hagyma, negyedelve
  • 1 maréknyi friss petrezselyemlevél
  • 50 g hámozott mandula
  • 50 g sózatlan, héj nélküli pisztácia
  • 50 g fenyőmag
  • 50 g datolya
  • 50 g aszalt füge
  • 10 g méz
  • 2 tk „ras el hanout” (Észak-Afrika curryje – receptet lásd a következő oldalon!)
  • 2 csipet finom szemű tengeri só, vagy ízlés szerint
  • 2 csipet őrölt feketebors, vagy ízlés szerint
  • 1000 g bárány lapocka, kicsontozva, feltekerve
  • 20 g extra szűz olívaolaj

Elkészítés

  1. Melegítse elő a sütőt 140 C-ra.
  2. Tegye a hagymát és a petrezselyemzöldet a keverőedénybe, aprítsa 5 mp / 7-es fokozaton. A keverőedény oldalára csapódott darabokat tolja le a spatulával.
  3. Adja hozzá a mandulát, a pisztáciát, a fenyőmagot, a datolyát, a fügét, a mézet, a ras el hanout, a sót, a borsot, és mixelje össze 10 mp/5-ös fokozaton. Tekerje ki a bárány lapockát, kenje a belsejébe a gyümölcsös keveréket, majd tekerje fel újra, és kötözze körbe, hogy szét ne nyíljon a tekercs.
  4. Tegye a bárány tekercset sütő tepsibe, és kenje meg olívaolajjal. Süsse kb. 2 órát (140 C-on) (lásd Tanács).
  5. Vegye ki a sütőből, fedje le alufóliával, és hagyja állni kb. 15 percet szeletelés előtt. Tálalja kedvenc zöldséges köretével.

 

Tanács:

A sütési időt igazítsa az ízlése szerinti hús állaghoz. Legjobb módszer a húshőmérő használata: nyers 52 C/ közepesen átsült 60 C/ jól átsült 75-80 C.

 

Kategória:

Írjon értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

1 2 3 4 5

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. A weboldal használatához kérjük, engedélyezze ezt az OK gombra kattintással. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close