Alma és zeller leves | Vorwerk Thermomix (Minikonyha)

Alma és zeller leves

mkadmin
A recept szerzője:
40 perc
Előkészítés: 5 perc | | Adagok száma: 4 adag

Hozzávalók

  • 40 g extra szűz olívaolaj
  • néhány friss zsálya levél
  • 100 g hagyma, negyedekre vágva
  • ½ zellerszár, darabokra vágva
  • 180 g zeller, darabokra vágva (3 cm)
  • 2 zöld alma, nyolcadokra vágva
  • 3 szál friss kakukkfű,
    csak a levelei
  • 800 g víz
  • 1 ek ételízesítő paszta, házi készítésű, vagy
  • 1 zöldségleves kocka
  • 1 tk só
  • 1 csipet őrölt feketebors
  • 100 g tejföl

Elkészítés

  1. Tegyen 20 g olívaolajat és a zsálya leveleket a keverőedénybe, dinsztelje 3 p/120 °C/1-es fokozaton.
    Szedje ki egy tálkába, és tegye félre.
  1. Tegyen 20 g olívaolajat, a hagymát, és a zellerszárat a keverőedénybe, aprítsa 5 mp/5-ös fokozaton, dinsztelje
    5 p/120 °C/1-es fokozaton.
  1. Adja hozzá a darabolt zellert, almát és kakukkfű leveleket, dinsztelje 3 p/120 °C/1-es fokozaton.
  1. Adja hozzá a vizet, ételízesítő pasztát, sót, borsot, főzze 20 p/100 °C/1-es fokozaton, majd keverje 1 p/5-10-es fokozaton, fokozatosan emelve a sebességet.
  1. Adjon hozzá 50 g tejfölt, és krémesítse 5 mp/4-es fokozaton. Tálalja egy kevés tejföllel a tányérok tetején, és díszítse a dinsztelt zsálya levelekkel.
Kategória:

Írjon értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

1 2 3 4 5

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. A weboldal használatához kérjük, engedélyezze ezt az OK gombra kattintással. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close