Alma chutney | Vorwerk Thermomix (Minikonyha)

Alma chutney

mkadmin
A recept szerzője:
1 óra
Főzés: 15 perc | Adagok száma: 3 üveg

Hozzávalók

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 g gyömbér, vékonyra szeletelve
  • 1 db hagyma (80 g), félbe vágva
  • 20 g víz
  • 250 g nádcukor
  • 1 ek pirospaprika
  • 700 g alma, hámozott, (egyenként 8 szeltre vágva)
  • 120 g ecet
  • 1 tk
  • ½ tk kurkuma
  • 100 g mazsola

Elkészítés

  1. Tegye a fokhagymát, a gyömbért és a hagymát a keverőedénybe, és aprítsa 3 mp/8-as fokozaton, majd szedje ki egy kis tálba.
  2. Tegye a vizet, a cukrot a keverőedénybe, és főzze 5p/100˚C/1-es fokozaton.
  3. Adja hozzá a fokhagyma-gyömbér-hagyma keveréket, a borsot, az almát, az ecetet, a sót, a kurkumát és a mazsolát, főzze 45p/100˚C/1-es fokozaton a mérőpohár helyett a párolókosarat a keverőedény fedelére téve, hogy megakadályozza a kifröccsenést.
  4. Illessze a helyére a mérőpoharat, és keverje össze 15 mp/4-es fokozaton.
  5. Szedje ki a chutney-t 3 forró, csavaros fedelű befőttesüvegbe, és azonnal zárja le. Állítsa fejre az üvegeket 5 percre, majd fordítsa vissza, és hagyja kihűlni. Tálalja kenyérrel, sajtokkal vagy hűvös száraz helyen tárolja.

Írjon értékelést

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

1 2 3 4 5

Visit Us On FacebookVisit Us On Youtube

Ez a weboldal sütiket (cookie) használ. A weboldal használatához kérjük, engedélyezze ezt az OK gombra kattintással. További információ

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close